Hlavní obsah

Další podvod řecké hvězdy na Plíškovou! Sakkariová prostě neumí hrát fér, zuřil i Hrdlička

Před třemi týdny na turnaji v Dubaji se Maria Sakkariová na kurtu v souboji s Karolínou Plíškovou zdržela jen něco málo přes hodinu než odcházela s debaklem 1:6, 2:6. Osmifinálový duel probíhajícího Indian Wells nabídl řecké hvězdě šanci na odvetu. A na kurtu se také odehrál jiný příběh se šťastným koncem pro světovou sedmičku, která mohla po setech 6:4, 5:7 a 6:3 slavit postup. Rodačka z Atén se však "blýskla" i jedním hodně nesportovním momentem. A v zápasech s Karolínou Plíškovou to navíc nebylo poprvé...

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Karolína Plíšková při utkání s Marií Sakkariovou.

Článek

Byl to hodně očekávaný duel, od kterého si fanoušci slibovali velkou bitvu. To osmifinálový mač turnaje v Indian Wells mezi Sakkariovou a Plíškovou také bezezbytku splnil. Bezmála tříhodinovou řež ovládla nakonec Řekyně a srovnala stav vzájemných zápasů na 3:3.

Na sociálních sítích však rezonoval úplně jiný moment, než vítězství sedmadvacetileté tenistky. Za stavu 5:2 pro Řekyni ve třetím setu a 30:15 pro Plíškovou se odehrála situace, která na kreditu svalnaté tenistky příliš nepřidala.

Česká hráčka při dobíhaném míči vrátila tenisák na druhou polovinu hřiště, kde jej Sakkariová evidentně tečovala do autu. Dotyk raketou však hlavní rozhodčí Pierre Bacchi k překvapení Plíškové i fanoušků neviděl a přiznal bod soupeřce.

Francouzský rozhodčí, který mimo jiné soudcoval i památný semifinálový duel Roland Garros v roce 2021 mezi Krejčíkovou a právě Sakkariovou, kde upřel vyhraný mečbol české tenistce, však znovu zůstal na straně Řekyně.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Maria Sakkariová v zápase proti Karolíně Plíškové

Jednání Sakkariové pořádně naštvalo i manažera a manžela české šampionky Michala Hrdličku. "Maria Sakkari prostě hrát fér neumí. Před pěti lety v Římě poprvé, včera v Indian Wells pokračování," psal na Twitter.

Připomněl tím incident mezi oběma teniskami z roku 2018, kdy v prvním vzájemném střetu obou hvězd na turnaji v Římě došlo k podobné situaci. V dramatické koncovce třetího setu skončila smeč Plíškové evidentně v kurtu, polská rozhodčí Mrozinská však nahlásila out.

"Sakkariová to určitě věděla, kam míček dopadl. Jsem si tím jistá. Ale v tu chvíli pro ni bylo silnější mít brejkbol, než se zachovat fér," okomentovala tehdy sporný moment Češka.

Frustrovaná Plíšková po památném incidentu pomocí rakety zdemolovala umpire polské sudí, následně jí zařadila i na "Black List", což znamenalo, že Polka nesměla rozhodovat její zápasy. Plíšková zaplatila za své řádění zhruba sto tisíc korun.

Sakkariová si po skalpu Plíškové připsala i triumf nad další Češkou, když ve čtvrtfinále v Indian Wells zdolala Petru Kvitovou po setech 4:6, 7:5, 6:1.

Reklama