Hlavní obsah

Další rána pro Nadala. Nepředstaví se ani na svém oblíbeném turnaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský tenista Rafael Nadal odložil opět svůj návrat na ATP Tour a odhlásil se z turnaje Masters v Monte Carlu, který začne v neděli. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion nehrál soutěžní zápas od lednového turnaje v Brisbane.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Zraněný Rafael Nadal se v Monte Carlu nepředstaví.

Článek

„Bohužel musím oznámit, že nebudu hrát v Monte Carlu. Tělo mi to prostě nedovolí,“ uvedl na sociálních sítích sedmatřicetiletý Nadal.

Španělská legenda vyhrála turnaj první antukový Masters sezony celkem jedenáctkrát. Naposledy před šesti lety, kdy ve finále deklasovala Japonce Keie Nišikoriho 6:3, 6:2.

Jeden z nejlepších tenistů historie se v lednu vrátil na kurty po téměř roční pauze a operaci kyčle. Po vyřazení ve čtvrtfinále v Brisbane se musel Nadal kvůli natrženému svalu odhlásit z Australian Open a od té doby odehrál pouze začátkem března exhibiční zápas s krajanem Carlosem Alcarazem v Las Vegas.

„I když tvrdě trénuju a každý den dělám maximum, abych se mohl zase účastnit turnajů, které pro mě byly velmi důležité, je pravdou, že hrát za současného stavu nemůžu,“ uvedl Nadal, jenž pravděpodobně absolvuje poslední sezonu v kariéře.

Reklama

Související témata: