Hlavní obsah

Jako mazák. Brit štípal raketu a Macháč slavil velkou výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať se na to díváte z jakékoli stránky, jedno je jasné: Tomáš Macháč při svém prvním startu v Davis Cupu odehrál jedny z nejlepších premiér v týmové soutěži v celé historii čekého tenisu.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Český tenista Tomáš Macháč a Brit Daniel Evans si podávají ruce po utkání Davis Cupu.

Článek

Po čtvrtečním překvápku v innsbrucké skupině finálového turnaje proti bývalé světové sedmičce Francouzi Richardu Gasquetovi si 21letý mládenec vyšlápl i na 25. hráče světa Daniela Evanse z Velké Británie a vyhrál ve dvou setech 6:2 a 7:5!

Hlavně ale ohromil mazáckým způsobem, jakým favorita odstřelil z kurtu. Jednatřicetiletý Evans byl z českého mladíka nešťastný, nervózní, v jednu chvíli si vztek vybíjel na své raketě.

"Držel jsem si taktiku. Hrál jsem moc dobře, nedělal jsme zbytečné chyby," řekl Macháč v pozápasovém rozhovoru s ČT.

Proč se nepochválit, když je to pravda. Ve druhé sadě pak pěti gamy v řadě otočil stav z 2:5 a první mečbol proměnil devátým esem v utkání.

"Škoda jen začátku druhého setu. Pár balonů jsem tam zahrál kraviny. Proti takovému hráči tohle nejde, proto taky vedl," prohlásil 143. tenista ATP.

Soupeř, který je o víc než sto pater světového žebříčku výš, skočil Macháčovi na lep za stavu 5:3, kdy servíroval na vítězství v setu.

"Nechal jsem ho hrát každý míč, on udělal ty chyby a vyplatilo se," usmíval se Macháč, kterému zafungovala taktika i výlety k síti.

"Jakmile přišel z jeho strany kratší úder, tak jsem musel využít šanci a jít na síť i za cenu toho, že mě prohodí na lajnu. Ale procentuálně to vycházelo," líčil vítěz, který po porážce s Francií 1:2 rozdmýchal českou naději na postup ze skupiny C.

"Říkali jsme si, že nejlepší scénář je vyhrát 2:0 na sety. Naši lavičku jsem trochu znervózněl, ale vyšlo to. Turnaj tady v Innsbrucku je krásný, ale my chceme (na play off) do Madridu," vyhlásil odhodlaně Macháč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články