Hlavní obsah

Navrátil je před losem Davis Cupu pokorný a soupeře si nevybírá

Čeští tenisté soupeře pro skupinu finálového turnaje Davisova poháru neřeší. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila bude při čtvrtečním losu v londýnském sídle ITF od 17:00 SEČ až v posledním třetím koši.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán reprezentace České republiky Jaroslav Navrátil a prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka se radují z celkového vítězství.

Článek

"Z prvního koše dostaneme silného soupeře, ať to bude kdokoli. Nejde si vybírat. Budeme pokorní," řekl ČTK kapitán Navrátil. Upozornil, že v Madridu se bude hrát až za osm měsíců na konci listopadu.

"To je strašně dlouhá doba. Los bude jedna věc a druhou je, kdo opravdu přijde. Někdo se rozehraje, jiný zraní, takže nemá cenu případné soupeře rozebírat. Proto prioritu nemám," uvedl Navrátil.

Nejvýše nasazené týmu už mají předem určené skupiny. Češi se mohou objevit ve skupině A s obhájci titulu Španěly, v béčku s Kanadou, céčku s Francií, déčku s Chorvatskem, éčku s USA či v efku se Srbskem. K nim budou z druhého koše přilosovány Německo, Itálie, Velká Británie, Austrálie, Kazachstán a Rusko. Češi, kteří do finálového turnaje postoupili po víkendové výhře na Slovensku, jsou v třetím koši se Švédskem, Rakouskem, Kolumbií, Maďarskem a Ekvádorem.

Osmnáct účastníků bude rozděleno do šesti skupin. Jejich vítězové postoupí do čtvrtfinále, kde je doplní dvě nejlepší družstva z druhých míst.

Reklama

Související témata: