Hlavní obsah

Davis Cup: Štěpánek s Berdychem vybojovali důležitý druhý bod

OSTRAVA/PRAHA

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych získali ve čtyřhře pro Českou republiku v utkání prvního kola Davisova poháru důležitý druhý bod. Čeští tenisté, kteří byli do deblu nominováni místo původně nahlášených Hernycha a Dlouhého, porazili francouzskou dvojici Michael Llodra, Richard Gasquet 6:3, 1:6, 6:4 a 6:2. Česká republika se tak před nedělními dvouhrami ujala vedení 2:1 na zápasy.

Článek

Důležitá čtyřhra začala naprostou dominancí servírujících stran. Až na řadu přišel jako čtvrtý Richard Gasquet. Při jeho podání si čeští tenisté vybojovali dva brejkboly v řadě. Hned první se české dvojici podařilo proměnit, když Berdych umístil míček tvrdým forhendem mezi oba Francouze. Česká dvojice si již zdramatizování průběhu úvodního setu nepřipustila a získala jej 6:3.

Druhý set měl zrcadlově přesně stejný průběh. Ve čtvrtém gamu si Francouzi při Berdychově podání vybudovali dva brejkboly. První ještě odmítl dobrou hrou u sítě Štěpánek, druhý ale už soupeř českých reprezentantů využil, když Berdych poslal svůj volej do sítě. Llodrovi s Gasquetem se navíc podařilo o dvě hry později prorazit podání i Radkovi Štěpánkovi a druhý set tak získali ve svůj prospěch.

Následující třetí set byl z celého průběhu zápasu nejvyrovnanější. Všichni čtyři tenisté si drželi svá podání až do desáté hry. Češi si vypracovali za stavu 30:40 jeden brejkbol, který byl za stavu 5:4 zároveň i setbolem. Nepřesvědčivým úderem u sítě Gasqueta dali Francouzi českým reprezentantům šanci, kterou Berdych se Štěpánkem neodmítli a získali tak třetí set. Na podání byl přitom Llodra, poslední muž na kurtu, který si do té doby své podání neprohrál.

Čeští tenisté povzbuzeni výhrou ve třetím setu zaútočili i na začátku čtvrtého. A úspěšně. Berdych se Štěpánkem totiž využili slabší chvíle do té doby skvělého Llodry a přes jeho servis získali brejk, který nepustili až do konce celého střetnutí. "Je to opět velice důležitý bod. Tak jak to v zápasech Davis Cupu bývá vždy," prohlásil po utkání pro Českou televizi Berdych. "Dneska jsme stoprocentně zahráli svého nejlepšího debla. Skvěle jsme se doplňovali," dodal Štěpánek.

Davisův pohár, 1. kolo:
Česká republika - Francie 2:1
Berdych, Štěpánek - Gasquet, Llodra 6:3, 1:6, 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.