Hlavní obsah

Budu roztleskávačem. Hvězdný tenista má další velký problém, návrat se odkládá

Nejlepší německý tenista Alexander Zverev kvůli novému zranění nepomůže tento týden daviscupovému týmu ve skupinové fázi finálového turnaje v Hamburku. Pátý muž světového žebříčku si usilovným tréninkem způsobil kostní edém a uvedl, že uzdravení "není otázkou dní, ale spíše týdnů a měsíců".

Foto: Cathrin Mueller, Reuters

Alexander Zverev.

Článek

Zverev měl původně v rodném městě absolvovat comeback po více než tříměsíční pauze. V semifinále Roland Garros proti Rafaelu Nadalovi si 3. června přetrhl všechny tři postranní vazy v pravém kotníku a přišel mimo jiné o Wimbledon a US Open.

Snahu o návrat nasměroval právě na daviscupový týden. Původní zranění vyléčil, ale zastavil ho edém. "Trénoval jsem příliš intenzivně," přiznal na dnešní tiskové konferenci pětadvacetiletý Zverev, jenž kvůli bolesti nemůže ani pořádně chodit. "Samozřejmě jsem zklamaný, ale nemůžu s tím nic dělat," řekl Zverev. S týmem zůstane. "Budu roztleskávačem v tom nejlepším slova smyslu," dodal.

Německo se v jedné ze čtyř čtyřčlenných skupin finálového turnaje střetne od úterý s Belgií, Austrálií a Francií. Vždy dva nejlepší týmy postoupí do samotného finále, jež se bude hrát vyřazovacím způsobem 22. až 27. listopadu v Málaze.

Reklama

Související témata: