Hlavní obsah

Díky, Petro. Jsi legenda, smekla nová světová jednička před Kvitovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nezastavení je dvacetiletá tenistka Iga Šwiateková, s níž si ve čtvrtfinále turnaje v Miami neporadila ani dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. Polka, která se stane na začátku týdne novou světovou jedničkou, však měla po zápase pro českou hvězdu jen slova úcty a respektu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová do semifinále v Miami nepostoupilaVideo: sntv

 
Článek

Šwiateková své soupeřky v posledních týdnech nemilosrdně drtí, na okruhu WTA vyhrála už patnáctý zápas za sebou a stala se první hráčkou po Karolíně Plíškové, která se od roku 2017 dostala během jedné sezony do semifinále jak v Indian Wells, tak v Miami. A má tak možnost poprat se o „Sunshine Double".

„Semifinále! Petro Kvitová, díky za tenhle boj. Jsi velká šampionka," oslavila po výhře 6:3, 6:3 postup rodačka z Varšavy, která se na začátku příštího týdne dostane na první příčku žebříčku WTA poté, co dosavadní jednička Ashleigh Bartyová překvapivě ukončila kariéru.

„Chci využít své sebevědomí, které jsem si budovala už od začátku turnaje v Dauhá. Jsem v laufu a chci toho využít. Držet takhle dlouhou vítěznou sérii není jednoduché, ale jsem ráda, že jsem zdravá a mohu hrát zápasy s hráčkami, jako je Petra. Ona je legenda," smekla Šwiateková, která k české tenistce dlouho vzhlížela.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová v Miami do semifinále nepostoupila.

„Od začátku mi bylo jasné, že musím hlavně udržet tempo, protože Petra hraje opravdu rychle," popisovala svůj herní plán Polka.

„Chtěla jsem zůstat nízko na nohou, klíčem nakonec byl první servis. Asi jsem neměla moc vítězných míčů, chtěla jsem si tak vybudovat pozitivní energii z jejích chyb. Jsem ráda, že jsem vydržela soustředěná a splnila jsem taktický plán od A do Z," dodala.

Šwiateková se utká o finále s domácí Jessicou Pegulaovou, které skrečovala zápas přemožitelka Lindy Fruhvirtové Paula Badosaová.

Reklama

Související témata: