Hlavní obsah

Djokovič - Tsitsipas 6:4, 7:6Djokovič na Turnaji mistrů porazil opět Tsitsipase, ruský souboj vyhrál Rubljov

Aktualizováno

Pětinásobný šampion Novak Djokovič ze Srbska vstoupil do tenisového Turnaje mistrů v Turíně vítězstvím 6:4, 7:6 nad Řekem Stefanosem Tsitsipasem. V druhém pondělním zápase Červené skupiny porazil Andrej Rubljov v ruském duelu 6:7, 6:3, 7:6 Daniila Medveděva.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Novak Djokovič na Turnaji mistrů v Turíně.

Článek

Pětatřicetiletý Djokovič se s o jedenáct let mladším Tsitsipasem střetl po devíti dnech od dramatického semifinále turnaje v Paříži, které Srb vyhrál až v tie breaku třetího setu. Dnes bývalá světová jednička podobné drama nepřipustila a zvítězila ve zkrácené hře už v druhé sadě.

Djokovič si ve dvanáctém duelu proti Tsitsipasovi připsal jubilejní desátou výhru, z toho devátou za sebou a čtvrtou letošní. Zahajovací zápas na Turnaji mistrů vyhrál bělehradský rodák už počtrnácté za sebou. Šestým triumfem by Djokovič rád vyrovnal rekord Rogera Federera.

Pětadvacetiletý Rubljov udělal vítězným obratem proti Medveděvovi důležitý krok k tomu, aby při třetí účasti na finále sezony ATP Tour poprvé postoupil ze skupiny. O rok staršího krajana porazil v šestém vzájemném zápase po čtyřech úvodních porážkách podruhé za sebou.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Ruský tenista Andrej Rubljov.

Medveděv soupeře zasypal 24 esy. První sadu vyhrál navzdory tomu, že v ní čelil celkem sedmi setbolům, z toho čtyřem za sebou od stavu 2:6 v tie-breaku. V rozhodující zkrácené hře ještě vítěz Turnaje mistrů z roku 2020 a loňský finalista odvrátil čtyři mečboly, při pátém ale už byl bez šance proti Rubljovovu nabíhanému voleji.

Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 14,75 milionu dolarů):
Dvouhra - Červená skupina:
Rubljov (6-Rus.) - Medveděv (4-Rus.) 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (9:7),
Djokovič (7-Srb.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - Zelená skupina:
Koolhof, Skupski (1-Niz./Brit.) - Kyrgios, Kokkinakis (8-Austr.) 6:7 (3:7), 6:4, 10:5
Mektič, Pavič (4-Chorv.) - Dodig, Krajicek (5-Chorv./USA) 6:4, 3:6, 10:7.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články