Hlavní obsah

Djokovič - Tsitsipas 6:0, 7:6Djokovič porazil v římském finále Tsitsipase a získal první letošní titul

Srbský tenista Novak Djokovič porazil ve finále antukového turnaje v Římě Stefanose Tsitsipase 6:0, 7:6 a získal první triumf v sezoně. Čtyřiatřicetiletý rodák z Bělehradu si upevnil pozici světové jedničky a v italském hlavním městě triumfoval pošesté v kariéře. Celkem na turnajích kategorie Masters vyhrál 38. titul a posunul vlastní rekord.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Novak Djokovič s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Římě

Článek

Byl to pro mě perfektní týden," řekl v pozápasovém rozhovoru Djokovič, který se dobře naladil na blížící se Roland Garros. V Paříži bude od 22. května obhajovat loňský triumf. "V posledních týdnech jsem pracoval na své formě a načasování před Roland Garros snad ani nemohlo být lepší. Do Paříže pojedu sebevědomý," doplnil srbský tenista.

V Římě byl ve finále podvanácté. "Zdejší kurty jsou pro mě speciální a vždy mi to tady pomůže. Když mám pokles formy, v tomhle městě najdu vždycky novou energii," doplnil Djokovič.

Dvacetinásobný grandslamový šampion Djokovič porazil řeckého protivníka pošesté za sebou a posedmé z devíti vzájemných duelů. Tsitsipas se ve finále v Římě představil poprvé a i přes porážku si v pondělním žebříčku polepší o jednu příčku na čtvrté místo.

Djokovič, který v semifinále vyřadil Caspera Ruuda z Norska a získal jubilejní 1000. vítězství na okruhu ATP, měl výborný začátek. Za půl hodiny nadělil soupeři "kanára", což se mu ve finálových zápasech turnaje Masters podařilo potřetí v kariéře.

Třiadvacetiletý přemožitel Alexandera Zvereva ze semifinále se nevzdal a v úvodu druhé sady prolomil Djokovičův servis. Za stavu 5:3 ale set nedoservíroval a duel dospěl do tie-breaku. Řecký tenista následně za stavu 5:6 neodvrátil při svém podání mečbol a po hodině a 38 minutách hry mohl jen přihlížet Djokovičovým oslavám.

"Když jsme dnes od 16 hodin začínali finále, můj sedmiletý syn Stefan hrál svůj první tenisový zápas. Doufám, že ho vyhrál. Tohle vítězství je pro něj," dodal Djokovič. Triumfu se dočkal po půl roce, naposledy vyhrál na začátku listopadu v Paříži.

Turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 5,415.410 eur):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (4-Řec.) 6:0, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (3-Chorv.) - Isner, Schwartzman (USA/Arg.) 6:2, 6:7 (6:8), 12:10.

Reklama

Související témata: