Hlavní obsah

Djokovič překvapil. Nejprve odstoupil, pak však stejně hrál

Adelaide/Praha

O překvapení se na exhibici v Adelaide postaral první tenista světa Novak Djokovič. Srbský hráč nejprve kvůli puchýři na ruce před zápasem odstoupil, ale poté nečekaně nastoupil do druhého setu a svému náhradníkovi Filipu Krajinovičovi pomohl porazit Jannika Sinnera.

Novak Djokovič se v Adelaide postaral o překvapeníVideo: sntv

 
Článek

"Omlouvám se, že jsem nehrál od začátku, ale poslední dva dny jsem se necítil dobře a musel jsem jít za fyzioterapeutem," řekl Djokovič, kterého nahradil krajan Krajinovič a první set nad Italem Sinnerem vyhrál 6:3. Stejným poměrem si ve druhé sadě s italským talentem poradil i sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

"Není to snadné, ale hrát přes bolest je součást naší práce. A za ty roky si na to zvyknete," uvedl Djokovič. "Jde o to, jestli je bolest snesitelná, nebo ne. A vzhledem k tomu, že jsem měl za sebou náročnou přípravu a čeká mě ATP Cup a Australian Open, tak jsem nechtěl riskovat," dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Williamsová v Adelaide porazila Naomi ÓsakaovouVideo: sntv

Vítězství před zhruba čtyřmi tisícovkami diváků si v přípravě na první grandslam sezony připsala i Serena Williamsová, která si v Adelaide v souboji bývalých světových jedniček poradila 6:2, 2:6 a 10:7 s Naomi Ósakaovou z Japonska. "Užila jsem si to, vždyť před diváky jsme nehrály snad rok," řekla americká tenistka.

Vítězka 23 grandslamů sice v Adelaide nemusela jako tenisté v Melbourne do přísné karantény na hotelovém pokoji, ale i tak byla ráda, že má volnější dvoutýdenní izolaci za sebou. "Díky, že nám to vaše zákony umožnily," uvedla Williamsová, která jako první věc po skončení karantény vyrazila ven s tříletou dcerou Olympií.

"Šly jsme do zoo," citovala Williamsovou agentura AP. "Jsem ráda, že izolaci máme za sebou. Být tak dlouho s tříletým dítětem a dělat mu jeho nejlepší kamarádku bylo v kombinaci s tréninkem velmi náročné. Ale stejně bych nic neměnila a užila jsem si každý okamžik," dodala.

Ve zbývajících zápasech si světová dvojka Rafael Nadal poradil 7:5, 6:4 s Rakušanem Dominicem Thiemem a ženská světová jednička Ashleigh Bartyová podlehla 6:3, 1:6 a 8:10 druhé hráčce žebříčku Simoně Halepové z Rumunska. Domácí hvězda si zahrála zápas po jedenáctiměsíční pauze zaviněné pandemií a následnými obavami z koronaviru.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík