Hlavní obsah

Djokovič vyhrál v Římě svůj druhý turnaj Masters v sezóně

BERLÍN

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil svou letošní skvělou formu vítězstvím na turnaji série Masters v Římě. V neděli udolal za více než dvě hodiny překvapivého finalistu Stanislase Wawrinku ze Švýcarska a připsal si třetí velký turnajový titul v tomto roce. Na tvrdém povrchu nenašel přemožitele na Australian Open ani v Indian Wells.

Článek

Do finále vstoupili oba tenisté relativně odpočati, neboť jim oba semifináloví soupeři Radek Štěpánek i Andy Roddick v sobotu vzdali. V prvním setu se Wawrinka, jenž se od pondělka poprvé v kariéře posune do první světové desítky, nebál zatlačit favorizovaného Djokoviče do defenzivy a vyhrál 6:4.

Postupem času si však dvacetiletý Srb na soupeřovu hru zvykl a v dlouhých výměnách se většinou dočkal Švýcarovy chyby. Díky stoprocentnímu využití vlastního podání pak rozhodl obě zbývající sady poměrem 6:3.

Ruské finále v Berlíně pro sebe rozhodla Safinová

V ruském finále tenisového turnaje v Berlíně byla v neděli úspěšnější dvaadvacetiletá Dinara Safinová, která porazila svou zkušenější krajanku Jelenu Deměntěvovou 3:6, 6:2 a 6:2. Na okruhu WTA získala šestý triumf, z toho dosud posledního se radovala na začátku loňské sezóny v Gold Coastu.

Mladší sestra bývalé světové jedničky Marata Safina porazila v Berlíně jak Justine Heninovou, tak Serenu Williamsovou. Do finále ale dnes vstoupila lépe Dementěvová, která si brzy vytvořila náskok a díky třem proměněným brejkbolům vyhrála první sadu 6:3.

Poté se ale karta rychle obrátila a bojovná Safinová začala svou soupeřku zasypávat tvrdými údery, po kterých Dementěvová často chybovala. Na odpor se finalistka dvou grandslamových turnajů z roku 2004 nevzmohla ani v třetím setu; posledním returnem do sítě darovala Safinové cenný triumf a téměř 200 tisíc dolarů.

ŘÍM
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (Švýc.) 4:6, 6:3, 6:3.
BERLÍN
Dvouhra - finále:
Safinová (13-Rus.) - Dementěvová (7-Rus.) 3:6, 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (Šp.) 3:6, 6:2, 10:2.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.