Hlavní obsah

Djokovič vyšvihl poklonu Veselému a pogratuloval svému nástupci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič utrpěl šokující porážku na turnaji v Dubaji od Jiřího Veselého, který ho tak fakticky připravil i o post světové jedničky. Novým lídrem žebříčku se v pondělí oficiálně stane Rus Daniil Medveděv. Djokovič svou první letošní porážku přijal se ctí a pogratuloval jak svému přemožiteli, tak svému nástupci.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Jiří Veselý přijímá gratulaci od Novaka Djokoviče

Článek

Takový průběh zápasu čekal zřejmě málokdo. Český tenista Jiří Veselý však na turnaji v Dubaji hraje zatím ve skvělé formě a z kvalifikace se dostal až do semifinále, kde se v pátek od 16.00 utká s Denisem Shapovalovem.

Ve čtvrtek Veselý narazil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, proti kterému předvedl jeden z nejlepších výkonů v kariéře. Po setech 6:4 a 7:6 se radoval z druhého vítězství nad dvacetinásobným tenisovým šampionem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Novak Djokovič - Jiří VeselýVideo: sntv

Slavný Srb se k utkání s aktuálně 123. hráčem světového žebříčku ATP vyjádřil na sociálních sítích. „Dobře zahrané, byla to skvělá hra," pochválil Djokovič českého tenistu. Popřál mu také hodně štěstí ve zbytku turnaje.

Nezapomněl na dálku pogratulovat ani svému nástupci na trůnu pro lídra žebříčku ATP. „Gratuluju Daniilu Medveděvovi, který se teď po zásluze stane světovou jedničkou," napsal Djokovič na svém Twitteru. Srbský tenista byl naposledy světovou dvojkou v lednu 2020, od té doby žebříčku vévodil.

Reklama

Související témata: