Hlavní obsah

Djokovič - Tsitsipas 6:3, 6:4Djokovič získal v Astaně 90. titul v kariéře a kvalifikoval se na Turnaj mistrů

Srbský tenista Novak Djokovič získal na turnaji v Astaně jubilejní 90. titul v kariéře a čtvrtý letošní. Jednadvacetinásobný grandslamový šampion ve finále porazil za hodinu a čtvrt 6:3, 6:4 Řeka Stefanose Tsitsipase a kvalifikoval se na Turnaj mistrů do Turína.

Foto: Pavel Mikheyev, Reuters

Novak Djokovič se raduje z titulu

Článek

Pětatřicetiletý Djokovič zdolal o jedenáct let mladšího Tsitsipase v desátém vzájemném duelu poosmé, z toho posedmé za sebou. Ve finále byla bývalá světová jednička suverénní na podání: zkušený Srb nepustil soupeře k žádnému brejkbolu, získal na servisu 41 z 48 bodů a sám vzal v každém setu protivníkovi jednou podání.

V kazašské metropoli získal Djokovič druhý titul během dvou týdnů poté, co minulou neděli triumfoval v Tel Avivu. Společně s Wimbledonem vyhrál třetí turnaj po sobě, neboť sérii amerických podniků s vrcholem na US Open musel vynechat kvůli chybějícímu očkování na koronavirus.

Od čtvrtfinálové porážky na Roland Garros s Rafaelem Nadalem na konci května Djokovič podlehl pouze Félixi Augeru-Aliassimeovi v exhibičním Laver Cupu. Na ATP Tour má bělehradský rodák aktuálně šňůru 16 vítězných zápasů.

Po dnešním triumfu má Djokovič jistotu, že obsadí v žebříčku sezony místo mezi nejlepšími dvaceti. Díky tomu se jako grandslamový šampion kvalifikoval na listopadový Turnaj mistrů.

Mertensová získala titul v Munastíru

Belgická tenistka Elise Mertensová ve finále v Munastíru porazila 6:2, 6:0 Alizé Cornetovou z Francie a získala první titul od loňského února. Celkem na okruhu WTA triumfovala posedmé.

Turnaj mužů v Astaně (tvrdý povrch, dotace 2,054.825 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (4-Srb.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Martin, Mannarino (Fr.) 6:4, 6:2
Turnaj žen v Munastíru (tvrdý povrch, dotace 251.750 dolarů):
Dvouhra - finále:
Mertensová (5-Belg.) - Cornetová (3-Fr.) 6:2, 6:0

Reklama