Hlavní obsah

Djokovič znepokojil slovy o záhadné nemoci: Něco takového se mi ještě nestalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Probojoval se do finále domácího turnaje v Bělehradě, kde ho ale před vlastními fanoušky na závěr třísetové bitvy potupil kanárem Rus Andrej Rubljov. Příznivcům světové jedničky Novaka Djokoviče ale více než ostudný závěr finále dělá starosti jeho následná řeč, v níž mluvil o záhadné nemoci, která se na jeho výkonech podepisuje.

Sestřih zápasu Rubljov - DjokovičVideo: sntv

 
Článek

Srbský tenista připustil, že mu ve finále „došel plyn". Necítil jsem se moc unavený až do konce druhé sady. Game za stavu 5:4 byl dlouhý a v tu chvíli jsem se začal cítit špatně. I když tie break jsem ještě odehrál dobře," komentoval průběh závěru setu, v němž ještě finále srovnal.

„To, co pak ode mě fanoušci na kurtu viděli, ale nebylo moc příjemné. Za tenhle zážitek se jim omlouvám, protože vím, jak moc mě chtěli fanoušci vidět bojovat a vyhrát. To se ale nestalo," litoval.

Vítěz dvaceti grandslamových titulů na turnaji odehrál všechny zápasy na tři sety. U nezdolného bojovníka pověstného skvělými výkony z nekonečných pětisetových bitev ale kolaps ve finále zaskočil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

„Je to znepokojující, můžu se jen domnívat, že je to následek nemoci, která mě zasáhla před pár týdny," naznačil rodák z Bělehradu možný zdroj problému.

Konkrétněji se ale nechtěl k indispozici vyjadřovat. „Není to koronavirus, ale nechci zacházet do detailů. Ovlivnilo to ale můj metabolismus, takže jsem musel absolvovat léčbu," prozradil.

„Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Ani na začátku kariéry. Až v Monte Carlu a teď," povzdechl si. V Monte Carlu se na úvod antukové sezony poroučel dokonce v prvním kole, kdy nestačil na Alejandra Davidoviče Fokinu.

Reklama

Související témata: