Hlavní obsah

Djokovičovi totálně vytekly nervy. Postup i neporazitelnost jsou pryč

Aktualizováno

Po obrovském dramatu přišel o postup i jedinečný rekord. Není divu, že světové jedničce Novaku Djokovičovi bezprostředně po vyřazení v semifinále týmové soutěže ATP Cupu ruply nervy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Srbští tenisté vypadli v semifinále ATP Cupu.Video: sntv

 
Článek

Zatímco vítězní Němci Jan-Lennard Struff a Alexander Zverev po těsné výhře v rozhodující čtyřhře euforicky křepčili, v poražených obhájcích titulu ze Srbska bublal vztek. A Djokovič si jej vyventiloval při příchodu na hráčskou lavičku.

O mantinel nemilosrdně zlikvidoval svoji raketu.

Sám sice vyhrál atraktivní bitvu se Zverevem 6:7, 6:2, 7:5, jenže srbská dvojka Dušan Lajovič předtím prohrál se Struffem 6:3, 3:6, 4:6. V rozhodující čtyřhře pak prohrál Djokovič po boku Nikoly Čačiče 6:7, 7:5 a 7:10. Djokovič tím přišel v ATP Cupu o neporazitelnost po sérii 11 výher v řadě.

„Je nešťastné takhle prohrát celé utkání. Ale o tom tahle soutěž je, o celém týmu, ne jen o tom vyhrát jeden zápas v singlu. Musíme se o to pokusit příště znovu," smutnil již klidnější Djokovič po vyřazení.

„Pouhé tři body. Byl to pro nás opravdu nešťastný den. Zápas byl hrozně vyrovnaný. Nakonec jsme ho prohráli v tie breaku čtyřhry. Ale kluci bojovali skvěle. Vydali jsme ze sebe všechno. Takový je ale tenis. Nikola hrál dobře, Novak byl neskutečný," chválil své svěřence srbský kapitán Viktor Troicki.

Reklama

Související témata: