Hlavní obsah

Djokovičův výbuch na turnaji v Římě! Ostře seřval rozhodčího

Řím/Praha

Světová jednička Srb Novak Djokovič umí být na kurtu pořádně ostrý. Naposledy ztratil nervy během druhého kola antukového turnaje Italian Open v Římě proti Američanu Fritzovi. Na tři doby seřval empirového rozhodčího, kterému dlouho trvalo, než přerušil zápas kvůli vytrvalému dešti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovičův výbuch během zápasu Italian Open s titulkyVideo: sntv

 
Článek

Zápas mezi Djokovičem a Fritzem zhruba od čtvrtého gamu provázel déšť. Srb vedl 3:0 a sadu nakonec dotáhl k vítězství 6:3. Bylo ale znát, že déšť ho lehce vyvádí z koncentrace. Přesto do druhého setu vstoupil bravurně, soupeři vzal podání čistou hrou.

Američan jej sice dokázal ve čtvrtém gamu získat zpět, jenže vzápětí o něj zase přišel. Komplikace pro světovou jedničku nastaly v osmém gamu, kdy si Fritz dokázal vybojovat tři brejkboly, ani jeden však nedokázal využít.

Za stavu 5:4 ve druhém setu mohl Djokovič zápas dopodávat, jenže déšť ho zřejmě rozhodil natolik, že podání ztratil a vypěnil na rozhodčího. „Jak dlouho ještě chceš hrát?" opřel se na empirového sudího. „Jdu zkontrolovat kurt," odvětil sudí. „Říkal jsem ti třikrát, ať to zkontroluješ," řval Djokovič dál.

Rozhodčí se snažil zůstat v klidu. Djokovič se po další slovní výměně odešel schovat do tunelu k šatnám. Nakonec byl zápas opravdu zhruba na tři hodiny přerušen. Když se tenisté vrátili zpět na kurt, Srb už si dokázal zápas pohlídat. Druhý set vyhrál v tiebreaku 7:6. Rozhodčímu se po zápase údajně za své chování omluvil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články