Hlavní obsah

Dům s protiatomovým krytem nestačí. Federer se pyšní další nemovitostí snů. Cena je neuvěřitelná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V červenci roku 1998 se Roger Federer v Gstaadu poprvé postavil na profesionálním okruhu svému úvodnímu sokovi. Když se o 23 let později loučil s kariérou, měl na kontě přes 130 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun). Další desítky milionů mu na účtu přistály díky sponzorským smlouvám. Není tedy divu, že si dnes dvaačtyřicetiletá legenda dosyta vychutnává život v luxusu. Kromě rozestavěné vily ve švýcarských Alpách si totiž se svou manželkou Mirkou a čtyřmi děti užívá špičkového apartmánu v Dubaji. A jeho cena? Více než 335 milionů korun!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roger Federer má za sebou kariéru snů

Článek

Cestuje po celém světě. Už ale bez tlaku na výsledek a výkon. Roger Federer si se svou rodinou užívá to, co během své veleúspěšné kariéry tak moc postrádal - času se svými nejbližšími. A letošní Vánoce by měla rodina strávit už v novém. Ve švýcarském městě Rapperswil-Jona je v plném proudu výstavba luxusní vily, jejíž hodnota se podle odhadů pohybuje okolo jedné miliardy korun.

Na pozemku o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních s výhledem na Curyšské jezero se budou nacházet veškeré vymoženosti včetně tenisového kurtu, fitness centra či soukromé síně slávy slavného tenisty. Chybět nebude ani protiatomový kryt, který je ve Švýcarsku povinnou součástí každého většího domu.

Pokud by však chtěli Roger a Mirka vyrazit za teplem, není problém. Luxusní dubajské apartmá nabízí vše, na co jen pomyslí. Na rozloze 588 metrů čtverečních se nachází opravdu vše. Obrovská společenská místnost s výhledem na všechny světové strany, pět ložnic, každá s vlastní koupelnou... To je jen malá ochutnávka sídla za více než 335 milionů korun.

Vítěz dvaceti grandslamů a jedna z největších postav tenisových dějin si takový luxus rozhodně může dovolit.

Reklama

Související témata: