Hlavní obsah

Federerovo panství za miliardu! Luxus v každém detailu i protiatomový kryt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za svou veleúspěšnou kariéru si legendární Roger Federer vydělal přes 130 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun), na mnohem větší sumy si však přišel díky štědrým sponzorským smlouvám. Ale ani po konci kariéry, kterou loni uzavřel, se finanční tok od významných partnerů neuzavřel. Pro dvacetinásobného grandslamového šampiona tak není problém postavit pro svou rodinu nový dům. A když do nového, tak s plnou parádou...

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer se může těšit na nové luxusní sídlo

Článek
Fotogalerie

Psal se rok 2014 a dvaatřicetiletý Federer, který měl v té době na kontě sedmnáct grandslamových titulů, zažil málo vídanou sezonu, ve které nedosáhl ani na jednu ze čtyř nejceněnějších trofejí. Radost si tak udělal jinak, když si spolu s manželkou Mirkou pořídili ve švýcarských Alpách luxusní vilu s rozlohou 500 metrů čtverečních za zhruba 230 milionů korun.

To je však pouhá chatička oproti tomu, co chystá tenisová legenda nyní. Ve švýcarském městě Rapperswil-Jona si totiž čile staví nový domov, jehož hodnota je odhadována na zhruba jednu miliardu korun! Stejně jako u původního domova i zde budou mít Roger, Mirka a jejich čtyři děti krásný výhled na Curyšské jezero a okolní půvabnou krajinu.

Foto: Profimedia.cz

Nové sídlo Rogera Federera a jeho rodiny je v plném proudu

Na ploše 16 tisíc metrů čtverečních samozřejmě nechybí veškeré vymoženosti včetně tenisového kurtu, skvěle vybaveného fitness centra, či místnosti s trofejemi slavného tenisty.

Hosté budou mít kromě prostorných ložnic k dispozici bazén s výhledem na Curyšské jezero, samozřejmostí jsou pak podzemní garáže. Chybět nebude ani protiatomový kryt, který je ve Švýcarsku povinnou součástí každého většího domu.

Celá stavba by měla být dokončena během několika měsíců, Vánoce by tak rodina švýcarské legendy již mohla strávit v novém domově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.