Hlavní obsah

Fantastická jízda české hvězdičky pokračuje. Ve 14 letech si zahraje o titul mezi profesionálkami!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neuvěřitelných výkonech pokračuje na turnaji v argentinském Tucumanu česká tenistka Brenda Fruhvirtová. Na čtrnáctiletý český talent nestačila v semifinále ani domácí Paula Ormaecheaová, které v žebříčku patří o 903 míst lepší pozice. Fruhvirtová si tak zahraje o první titul mezi seniorkami.

Foto: Twitter @gasparlanca

Brenda Fruhvirtová předvádí vynikající výkon

Článek

V prosinci loňského roku si Brenda Fruhvirtová poprvé vyzkoušela seniorský turnaj a hned si připsala první singlovou výhru.

Probíhající boje na argentinské antuce jsou tak teprve jejím třetím turnajem mezi dospělými, ale svůj obrovský potenciál na něm o dva roky mladší ze sester Fruhvirtových ukazuje s plnou parádou.

Ze hry již poslala čtyři soupeřky, ve čtvrtfinále a semifinále to navíc byly o 900 míst lépe postavené tenistky. Naposledy si český supertalent vyšlápl na domácí ostřílenou hráčku Paulu Ormaecheaovou, které patří 176. příčka. O patnáct let starší soupeřka české hráčky padla po třísetové bitvě 6:1, 4:6 a 6:4.

Jeden z největších českých talentů poslední dekády si tak zahraje o titul s Brazilkou Carolinou Alvesovou, 240. hráčkou světa. Utkání začíná dnes ve 21:00.

Výsledky Fruhvirtové v Tucumanu
FázeSoupeřkaVýsledek
semifináleOrmaecheaová (Arg.)6:1, 4:6, 6:4
čtvrtfináleAvanesjanová (Rus.)4:6, 6:4, 6:2
2. koloPeyreová (Arg.)6:1, 6:3
1. koloTonaová (Ita.)6:2, 7:5

Reklama

  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.