Hlavní obsah

Paráda! Čtrnáctiletá Fruhvirtová vyřadila o 900 míst lépe postavenou soupeřku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský úspěch! Teprve čtrnáctiletá česká tenistka Brenda Fruhvirtová porazila na turnaji ITF v Tucumanu v Argentině ruskou tenistku Elinu Avanesjanovou po setech 6:4, 4:6 a 6:2. O pět let starší soupeřce české tenistky patří na žebříčku 186. příčka, zatímco české naději, která se stále pohybuje převážně na juniorském okruhu, náleží 1079. pozice.

Foto: Profimedia.cz

Český tenisový talent Brenda Fruhvirtová

Článek

O obrovském potenciálu sester Fruhvirtových se mluví již dlouhou dobu, a to nejen mezi českými fanoušky a odborníky. Zatímco šestnáctiletá Linda se úspěšně prezentuje na seniorském okruhu, kde se již vyšplhala do třetí stovky, její o dva roky mladší sestra Brenda ničí soupeřky na tom juniorském, kde jí patří čtvrtá pozice.

I ona ale již začíná sbírat první starty mezi dospělými. Svůj obrovský potenciál Brenda Fruhvirtová prokázala už na svém třetím turnaji. Na argentinské antuce v Tucumanu se probila již do čtvrtfinále, senzací se stala její poslední výhra nad devatenáctiletou ruskou tenistkou Elinu Avanesjanovou, o téměř 900 míst lépe postavenou hráčkou 4:6, 6:4, 6:2.

„Má před sebou zářivou budoucnost, tím jsem si jistá. Nemůžu se dočkat, až ji uvidíme za tři, čtyři nebo pět let. Bude neskutečná," říkala v uplynulém roce o české hvězdičce francouzská tenistka Alizé Cornetová.

Foto: Profimedia.cz

Český tenisový talent Brenda Fruhvirtová

A zdaleka nebyla jediná. Obrovského talentu mladičké naděje si všimla i osmnáctinásobná grandslamová šampionka Chris Evertová. "Fruhvirtová v lednu trénovala řadu týdnů v mé akademii a působila na mě výborně. Určitě na to má," nechala se slyšet legenda.

Pochvalná slova na adresu sester Fruhvirtových zněla i z úst trenéra Sereny Williamsové Patricka Mouratogloua či bývalého čtvrtého hráče světa Brada Gilberta.

Brenda Fruhvirtová má za sebou již řadu úspěchů. Spolu se sestrou Lindou hrály hlavní roli při vítězství českých tenistek na mistrovství světa družstev hráček do 14 let. V létě roku 2020 coby třináctiletá porazila v rámci exhibičního turnaje Kateřinu Siniakovou, na svém kontě má řadu triumfů z juniorských podniků.

Sestry Fruhvirtovy nejsou zdaleka jedinými nadějemi českého ženského tenisu. Mezi absolutní juniorskou elitu patří i Nikola Bartůňková či Sára Bejlek, výbornými výkony se prezentuje i vítězka loňského juniorského French Open Linda Nosková.