Hlavní obsah

Federer vynechá premiérový ATP Cup, chce být s rodinou

Premiéra týmové soutěže tenistů ATP Cup se bude muset v lednu obejít bez grandslamového rekordmana Rogera Federera. Hvězdný Švýcar se dnes omluvil s vysvětlením, že dva týdny na začátku sezony stráví s rodinou. Otec čtyř dětí je i v 38 letech na vrcholu sil a ve světové špičce se hodlá ještě udržet.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer vynechá premiérový ATP Cup v Austrálii.

Článek

Bez Federera se v nové soutěži pro 24 týmů Švýcarsko, jež bylo nalosováno do skupiny s Belgií či Velkou Británií, nepředstaví. Zatím má jistou účast 18 reprezentací na základě umístění svého nejlepšího hráče v žebříčku plus pořádající Austrálie, zbytek pole bude doplněno do 13. listopadu. Čeští tenisté jsou daleko za postupovými pozicemi.

"Po dlouhé diskusi s rodinou a týmem o celém příštím roku jsem se rozhodl, že tyto dva týdny během ATP Cupu budou dobré pro mou rodinu i můj tenis," uvedl Federer v prohlášení. "Určitě je to správné, pokud chci ještě nějakou dobu na okruhu hrát," dodal.

Foto: Aly Song, Reuters

Roger Federer v rodné Basileji vybojoval už desátý titul.

Nová soutěž se uskuteční od 3. do 12. ledna v Brisbane, Perthu a Sydney jako příprava na úvodní grandslam sezony Australian Open. Pořadatelé slibují hvězdné obsazení, i když Federer jim zkřížil plány. Srb Novak Djokovič či Španěl Rafael Nadal by nicméně chybět neměli.

Vítěz 20 grandslamů a dlouholetá světová jednička Federer už dříve ohlásil, že v příští nabité sezoně plánuje startovat mimo jiné na olympijských hrách v Tokiu i na antukovém Roland Garros, který v posledních letech často vynechával.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner