Hlavní obsah

Havlíčková - Bejlek 6:3, 6:7, 7:5 Havlíčková si zahraje na juniorském French Open o titul, Bartůňková v semifinále bez šance

Aktualizováno

Šestnáctiletá tenistka Nikola Bartůňková prohrála v semifinále juniorek na Roland Garros s Argentinkou Solanou Sierraovou 5:7, 0:6 a o titul v Paříži si nezahraje. Turnajová třináctka podlehla nenasazené soupeřce po hodině a šesti minutách. Sierraová narazí ve finále na Lucii Havlíčkovou, která si v českém souboji poradila se Sárou Bejlek.

Lucie Havlíčková na archivním snímku

Článek

Vedle Noskové vyhrála juniorku Roland Garros před 44 lety Hana Mandlíková a před ní také Regina Maršíková (1975) a Renáta Tomanová (1972). České tenistky navíc nebudou chybět ani ve finále čtyhry. Poté co Havlíčková s Bejlek porazily chorvatsko-belgický pár Lucija Čiričová Bagaričová, Sofia Costoulasová 6:4, 6:2, narazí v boji o titul na krajanku Bartůňkovou, která hraje se Švýcarkou Celine Naefovou. Ty zdolaly pro změnu v semifinále Yaroslavu Bartashevichovou a Ksenii Zajcevovou 3:6, 6:1, 10:7.

Havlíčková porazila ve dvouhře svou o rok mladší deblovou parťačku Bejlek, s níž se dosud probojovala v Paříži do semifinále, po více než dvou a půl hodinách. Po získaném prvním setu měla Havlíčková ve druhé sadě za stavu 5:4 při vlastním podání mečbol, ten nevyužila a Bejlek si vynutila v tie breaku třetí set.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Linda Nosková v utkání na Roland Garros.

V něm Havlíčková prohrávala 2:5, pěti gamy však rozhodující sadu otočila. Za stavu 6:5 si při soupeřčině servisu vypracovala další dva mečboly. Ten druhý a celkově třetí v zápase už zužitkovala.

"Cítím se skvěle. Po proměněném mečbolu jsem byla tak šťastná, že jsem měla na krajíčku. Měla jsem fakt radost. Vlastně jsem tomu ani nemohla uvěřit, protože za stavu 2:5 už jsem si říkala: To je v háji, to jsem zase něco vyvedla z mečbolu... Ale otočila jsem to a ten pocit pak byl neskutečný," řekla hráčka Sparty webu Tenisový svět.

Možné české finále na juniorském Roland Garros zhatila nenasazená Argentinka Sierraová, která porazila po hodině a šesti minutách turnajovou třináctku Bartůňkovou. Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha ztratila proti 575. hráčce světa v prvním setu hned čtyřikrát servis . Ve druhém setu ji nabuzená Sierraová nadělila "kanára".

French Open v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):
Juniorky:
Dvouhra - semifinále:
Sierraová (Arg.) - Bartůňková (13-ČR) 7:5, 6:0
Havlíčková (9-ČR) - Bejlek (10-ČR) 6:3, 6:7 (2:7), 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Bejlek, Havlíčková (1-ČR) - Bagaričová, Costoulasová (7-Chorv./Belg.) 6:4, 6:2
Bartůňková, Naefová (2-ČR/Švýc.) - Bartashevichová, Zajcevová (4-Fr./Rus.) 3:6, 6:1, 10:7.

Reklama