Hlavní obsah

Kyrgios se vysmál ódám na Muchovou v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční stížnosti na nudnost ženského tenisu v porovnání s tím mužským vzaly na letošním French Open dost za své. Zatímco vyvrcholení mužské části tentokrát nenabídlo žádné velké drama, finiš turnaje zejména v podání Češky Karolíny Muchové budil u expertů i fanoušků po celém světě nadšený aplaus a uznání. Nicméně australský bouřlivák Nick Kyrgios se podobným závěrům vysmál.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Karolína Muchová se povzbuzuje ve finále French Open

Článek

Nesmírně vyrovnaná semifinálová bitva, v jejímž závěru předvedla Karolína Muchová proti světové dvojce Aryně Sabalenkové neuvěřitelný obrat, vzbudila velmi pozitivní reakce.

„To je něco, já nemám slov. Ten zápas měl úplně všechno, co vůbec můžete od utkání chtít,“ žasla třeba osmnáctinásobná grandslamová šampionka a sedminásobná vítězka Roland Garros Chris Evertová.

„Tohle byl nejlepší zápas na okruhu WTA. Máme novou Ash Bartyovou. (Muchová) se k ní hodně přiblížila, a to ještě s trochu větší silou,“ doplnil ji v hodnocení pro Eurosport trojnásobný vítěz French Open Mats Wilander.

Foto: Aurelien Morissard, ČTK/AP

Šampionka Iga Šwiateková a poražená finalistka Karolína Muchová po epické bitvě v Paříži

Podobně napínavý třísetový souboj nabídlo i finále, v němž nakonec po velkém boji prohrála Muchová se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

To mužská semifinále i finále byly jednoznačnými partiemi. Předčasný vrchol turnaje v podobě semifinálového souboje Novaka Djokoviče s Carlosem Alcarazem sice od začátku nabízel prvotřídní dramatickou podívanou, jenže Španěl se v průběhu zápasu zranil a třetí i čtvrtý set už prohrál hladce 1:6.

„Neříkejte mi, že ženský tenis je nudný! Semifinále byla lepší a finále je fantastické. Ano druhý set Alcaraze s Jokerem byl úchvatný, ale ten zápas byl nakonec nudný. A zápas Ruuda se Zverevem byla NUDAAA. Díky bohu za dámy!“ napsala bývalá špičková australská deblistka a také třeba někdejší trenérka Karolíny Plíškové Rennae Stubbsová na Twitter.

Na její tweet zareagoval Kyrgios, který se mimochodem vrací na kurty po lednové operaci kolena, výsměšným emotikonem.

Stubbsová evidentně nechápala, co je na jejím názoru k smíchu. „Nicku, řekni mi, v čem nemám pravdu?“ ptala se přes sociální síť. Od Kyrgiose ale znovu přišel jen stejný emotikon.

Úplně stejně pak Australan zareagoval na pochvalu od respektovaného kouče Patricka Mouratogloua. „Kdy naposledy jsme viděli hráčku s tak komplexním tenisem, jako je Muchová?“ ptal se na Twitteru bývalý trenér Sereny Williamsové. Od Kyrgiose ale přišel zase jen výsměch bez dalšího vysvětlení.

Reklama