Hlavní obsah

Po triumfu v Paříži spustil šampion nevídanou kritiku. Tohle nemůže říkat, zuří šéfka French Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi strhujícím finále v podání Karolíny Muchové s Igou Šwiatekovou a rekordním třiadvacátým grandslamovým titulem Novaka Djokoviče to v areálu Roland Garros o víkendu trochu zaniklo, ale na adresu vedení French Open zazněla z úst staronového šampiona poměrně tvrdá kritika, na níž ale přišla neméně rázná odpověď.

Foto: Profimedia.cz

Chorvat Ivan Dodig ve finále French Open.

Článek

Chorvat Ivan Dodig se radoval v Paříži po boku Austina Krajiceka z titulu v mužské čtyřhře a v pondělním vydání žebříčku ATP se spolu dostali na první místo deblu. Po finálovém triumfu nad belgickým párem Sander Gille, Joran Villegen (6:3, 6:1) si vzal Dodig mikrofon, ale místo klasického vítězného proslovu se spoustou pozitivních emocí a díků na všechny strany přišlo něco zcela opačného.

„Dnes jsem velmi smutný," ladil se Chorvat na pochmurnou notu zpoza stolku s pohárem na kurtu Philippe Chatriera.

„Asi se všichni divíte, proč jsem smutný. Jsem smutný, protože se mnou není zacházeno tak, jak by v našem sportu být mělo. Všichni hráči by měli mít stejnou péči. Jsem smutný, že to musím říkat, ale 15 dnů tady jezdím taxíkem. Pořád sedím někde uprostřed ulic Paříže. Pak jsem pozdě na rozcvičce se svým spoluhráčem. Na taxi čekám i 40 minut," rozpovídal se rodák z bosenského Medžugorje.

„Cítím se tady v Paříži spíš jako turista. Dnes jsem se stal už čtyřnásobným šampionem Roland Garros a myslím si, že tenhle turnaj by se měl starat o všechny hráče a taky o všechny své šampiony tak, jak si zaslouží. Doufám, že příští rok to bude lepší," dodal Dodig, jenž v Paříži vyhrál dvakrát čtyřhru a dvakrát mix.

Na jeho slova ale pobouřeně reaguje turnajová ředitelka a dvojnásobná grandslamová šampionka Amelie Mauresmová.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Vítězové čtyřhry na French Open Ivan Dodig (vpravo) a Austin Krajicek.

„Říkat taková slova na kurtu je naprosto neakceptovatelné," rozčiluje se bývalá světová jednička.

„Máme 19 hotelů v okruhu pěti kilometrů. Každý si může zabukovat dopravu, všichni hráči, pokud bydlí v tom pětikilometrovém okruhu. On (Dodig) byl ale v jiné oblasti, která je na druhém konci Paříže," vysvětluje.

„Udělali jsem mu nějaké návrhy. Říkali jsme mu, že může změnit hotel, že mu sami najdeme jiný ve správné lokalitě. Navrhli jsme mu řešení. Máme totiž environmentálně zodpovědnou flotilu a máme také oblast, která je zodpovědná k životnímu prostředí. Nemáme ale neomezený počet aut," dodává Mauresmová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.