Hlavní obsah

Nejdůležitější zápas v historii tenisu! Nadal vs. Djokovič. Španěl naznačil konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich poslední vzájemný zápas se uskutečnil před rokem v semifinále French Open. Dnes se Novak Djokovič a Rafael Nadal utkají na stejném místě znovu, jen o jednu fázi turnaje dřív. Srbská světová jednička je v utkání, které začíná dnes ve 20:45, favoritem. Španěl se v poslední době neustále potýká se zdravotními problémy a na tiskové konferenci dokonce přiznal, že toto může být jeho poslední zápas v Paříži. Legendární bývalý tenista Mats Wilander jejich vzájemné klání označuje za nejdůležitější zápas v historii tenisu.

Foto: @kingashu1008, Twitter

Novak Djokovič a Rafael Nadal. Kdo zvítězí?

Článek

Španělský tenista Rafael Nadal může na letošním Roland Garros získat svůj 22. grandslamový titul v kariéře. K tomu však dnes musí udělat první krok – ve čtvrtfinále porazit svého velkého rivala a úřadujícího šampiona Novaka Djokoviče.

Do utkání nastupuje světová jednička jako favorit. Ve čtyřech dosavadních zápasech neztratil Djokovič ani set a na kurtu strávil něco málo přes sedm hodin. Nadal naopak v osmifinále zápolil s Augerem-Aliassimem v pětisetové bitvě skoro čtyři a půl hodiny. „Bude to pro mě velká výzva. On tady zvládl všechny zápasy hladce, takže bude sebejistý," řekl Nadal na adresu svého příštího protivníka.

Na tiskové konferenci přiznal, že do zápasu vstupuje jako outsider. „Tentokrát, spolu s rokem 2015, je to podruhé, co je Novak jasným favoritem. Jindy jsem to byl já, nebo to bylo vyrovnané," řekl rekordní 21násobný grandslamový šampion. Djokovič by v případě triumfu na letošním pařížském turnaji jeho rekord dorovnal. V souvislosti s tím označil bývalý tenista Wilander jejich zápas za „nejdůležitější v historii tenisu."

Nadal rovněž uvedl pro fanoušky znepokojivou informaci. „Každý zápas může být mým posledním na Roland Garros," řekl. Narážel tak na své vleklé zdravotní problémy. V poslední době se potýká hlavně s problémy s chodidlem. „Před dvěma a půl týdny jsem nevěděl, jestli tu vůbec budu hrát. Užívám si to, že jsem ve čtvrtfinále," řekl Španěl.

Kdo podle vás ve čtvrtfinálovém zápase na French Open zvítězí?
Novak Djokovič
47,9 %
Rafael Nadal
52,1 %
Celkem hlasovalo 3258 čtenářů.

Reklama

Související témata: