Hlavní obsah

Nestalo by se to, kdybys trefila chlapce! vyslechla si diskvalifikovaná tenistka. Bouzkové neodepsala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl z toho velký poprask. Kuriozní moment ze začátku června rozhodl osmifinále ženské čtyřhry na French Open, v němž japonsko-indonéský pár Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová byl diskvalifikován v utkání proti Marií Bouzkové a Saře Sorribesové poté, co prvně jmenovaná trefila do krku sběračku míčků. Osmadvacetiletá Japonka se s odstupem času k incidentu vrátila a přiznala, že pořadatelé po přísném verdiktu přišli se zvláštním odůvodněním. Vyřazené tenistky se měly dozvědět, že kdyby Japonka netrefila dívku ale chlapce, k přísnému rozhodnutí by nejspíš vůbec nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Japonská tenistka Miju Katóová pláče poté, co ji diskvalifikovali ze ženské čtyřhry na French Open.

Článek

Co se tehdy vlastně stalo? Japonka Katóová po konci výměny poslala míček lehkým jednoručným bekhendem přes síť a nechtěně trefila sběračku, která se chystala podat míček servírující Sorribesové. Dívka se na kurtu rozplakala.

Česko-španělská dvojice si následně stěžovala na umpiru. Pak už přišel zmíněný verdikt. „Jen jsem poslala míč na druhou stranu kurtu, aby soupeřky mohly podávat," uvedla Katóová v rozhovoru pro magazín Clay. „Rozhodčí a supervizor turnaje mi pak řekli, že kdybych trefila kluka, tak by to bylo v pořádku," prozradila rodačka z Kjóto.

Katóová si myslí, že situace eskalovala i kvůli tomu, že trefená sběračka na kurtu dlouho plakala. „Vysvětlovali mi, že protože dívka plakala déle než 15 minut, museli se rozhodnout. Kdyby po pěti minutách přestala, bylo by všechno v pořádku," řekla Katóová.

Katóová rovněž přiznala, že ji po zápase přišla SMS od Bouzkové. Rozhodla se na ni ale neodepsat. Česká tenistka i Sorribesová po duelu čelily ostré kritice veřejnosti, tenisových expertů i bývalých hvězd.

Katóová si pak spravila chuť po boku Němce Tima Puetze, s nímž získala titul ve smíšené čtyřhře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.