Hlavní obsah

Odpudivé chování. Česká tenistka na French Open sklízí znechucené reakce z celého světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká tenistka Marie Bouzková s deblovou parťačkou Sarou Sorribesovou sklízejí po postupu do čtvrtfinále čtyřhry na French Open z celého světa hodně rozezlené reakce, k nimž se mimo jiné přidal i někdejší šestý hráč světa světa Gilles Simon. Bouzková se Sorribesovou přispěly svým protestem u umpirového sudího k diskvalifikaci soupeřek - japonsko-indonéského páru Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová, což jim zajistilo postup.

Foto: Profimedia.cz

Marie Bouzková na French Open.

Článek

Japonka Katóová po konci výměny poslala míček lehkým jednoručným bekhendem přes síť a nechtěně trefila sběračku, která se chystala podat míček servírující Sorribesové. Sběračka se rozplakala, na což u umpiru upozorňovala česko-španělské dvojice, která se následně domohla i diskvalifikace soupeřek.

Katóová a Sutjiadiová tak přišly nejen o všechny získané body, ale i o získané prize money ve výši 70 tisíc dolarů, z nichž neuvidí ani cent.

O diskvalifikaci rozhodl přivolaný supervizor. Bouzková se Sorribesovou neviděly, jak míček dívku zasáhl, upozornil je na to jejich tým.

„Domáhat se diskvalifikace soupeřek, když jste ani zásah míčkem neviděl.... Doufám, že teď nebudou moc spát," napsal na Twitter Simon. „ A co se týče samotného rozhodnutí... Největší stupidita," dodal.

Přidal se třeba i kanadský tenisový novinář Ben Lewis. „Upřímně, je mi z Bouzkové a Sorribesové trapně. Umím si představit, že na okruhu ztratí hodně respektu," napsal.

Americký tenisový komentátor Ricky Dimon se zase dovolával toho, aby byly z turnaje vyloučeny i Bouzková se Sorribesovou.

Na sociálních sítích mimo jiné hodně dráždil snímek, na němž se česká i španělská tenistka pobaveně usmívají, zatímco sudí rozhodovali o diskvalifikaci soupeřek. „Neuvěřitelně odpudivé chování Bouzkové a Sorribesové," glosoval dění moderátor amerického tenisového podcastu Craig Shapiro.

Někdejší světová trojka ve dvouhře a jednička ve čtyřhře Pam Shriverová zase upozornila, že Marie Bouzková dostala v roce 2020 cenu WTA Sportsmanship pro hráčku s nejvíce sportovním duchem na okruhu s tím, že to bylo nejspíš naposledy.

Katóová verdikt sudích oplakala, následně vydala na svých profilech omluvu. „Chtěla bych se upřímně omluvit té sběračce míčků kvůli tomu nešťastnému incidentu. Bylo to zcela neúmyslné. V důsledku toho jsem byla ze strany Roland Garros potrestána ztrátou bodů a prize money. Děkuji vám všem za podporu," napsala Japonka.

Reklama

Související témata: