Hlavní obsah

Španělská ostuda, zlobí se v Srbsku. Djokovič v anketě o nejlepšího hráče historie pohořel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič se po nedělním triumfu na Roland Garros se ziskem 23 grandslamových titulů osamostatnil na čele žebříčku šampionů z turnajů velké čtyřky. Podle mnohých se tak momentálně stal nejlepším tenistou všech dob. Ne všichni fanoušci ale s tímto tvrzením souhlasí.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Novak Djokovič ovládl French Open na Roland Garros.

Článek

Sám Djokovič se po vítězství v pařížském finále nad Casperem Ruudem odmítal označit za nejlepšího hráče historie.

„Do téhle diskuze vůbec nechci vstupovat. Píšu si svou vlastní historii. A nechci říkat, že jsem ten nejlepší. Tuhle diskuzi přenechám ostatním. Je úžasné vědět, že vedu pořadí grandslamových vítězů, ale každý si píše svůj vlastní příběh," uvedl Srb na tiskové konferenci po finále.

Debaty o pozici nejlepšího tenisty historie se pochopitelně naplno rozběhly, nicméně těžko lze přijít s objektivnějším kritériem, než jsou tituly na grandslamových turnajích. Navíc získané v dost možná nejsilnější éře, která kdy v mužském tenisu byla.

Djokovič se nyní s 23 triumfy dostal před Nadala (22 titulů). Roger Federer ukončil kariéru se ziskem 20 grandslamových vítězství.

Nadal kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům k obhajobě titulu v Paříži ani nenastoupil a dohánět Djokoviče bude pro něj nesmírně složité. Také španělský list Marca napsal oslavný článek na Djokoviče s tím, že Nadal a Federer už jsou zkrátka za ním.

Anketa deníku Marca o nejlpešího tenistu všech dob. Repro Marca.

Deník nicméně vyzval své čtenáře, aby sami v anketě hlasovali o tom, kdo je podle nich nejlepším tenistou všech dob. A výsledek ankety byl jednoznačný. 86 procent čtenářů označilo za nejlepšího hráče všech dob Nadala, 11 procent Federera a pouhá 3 procenta Djokoviče. Hlasoval 47 921 čtenářů.

Anketea vzbudila lehké pobouření v Djokovičově rodném Srbsku. „Španělská ostuda," referuje o hlasování například srbský list Blic.

„Zdá se, že Španělé nejsou připraveni akceptovat, že Rafa už není na stejné úrovni, jako býval dřív, zatímco Novak pokračuje ve své dominanci a píše nové stránky tenisové historie," uvádí Blic.

Kdo je nejlepším tenistou všech dob?
Novak Djokovič
31,3 %
Rafael Nadal
7,3 %
Roger Federer
58,3 %
Někdo jiný
3,1 %
Celkem hlasovalo 11009 čtenářů.

Reklama