Hlavní obsah

Průjem a prášky proti bolestem. Tenista bojoval na kurtu nejen se soupeřem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho konec už v 1. kole tenisového French Open moc lidí nečekalo. Současná desítka tenisového žebříčku Kanaďan Félix Auger-Aliassime ovšem navázal na nepovedené výkony z posledních týdnů a rychlostí blesku se pakoval také z antukového grandslamu. Jak se ale později ukázalo, talentovaný tenista během souboje s Italem Fabiem Fogninim trpěl průjmem a kvůli přetrvávajícím bolestem ramena byl nucen hrát pod prášky.

Foto: Aurelien Morissard, ČTK/AP

Kanadský tenista Felix Auger-Aliassime na French Open.

Článek

Kanadský talent se přitom na kurtu zdržel něco málo přes dvě hodiny. Roli favorita proti o 120 míst hůře postavenému Fogninimu nedokázal uhájit a po třísetovém kralování soupeře padl 4:6, 4:6 a 3:6. Auger-Aliassime byl na míle daleko od svého obvyklého tempa, kterým například ohromil loňskou strhující bitvou s Rafaelem Nadalem právě na Roland Garros.

A jak odhalily mikrofony přímo na dvorci, za mizerným výkonem zřejmě stály zdravotní problémy. Dvaadvacetiletý tenista si totiž během přestávky druhého kola zavolal lékaře, kterému si stěžoval na průjem.

„V noci se mi udělalo trochu špatně, pořádně jsem nespal. Celou noc jsem na tom nebyl dobře, to je prostě realita," vyjádřil se Kanaďan. „Snažil jsem se zahřát, zkusil jsem navštívit doktora, aby mi nějak pomohl. Po prvním setu jsem dostával křeče a už jsem se nemohl hýbat," pokračoval rodák z Montrealu.

Kanaďan rovněž přiznal, že ho i nadále provází bolesti ramena. „Rameno na tom není dobře, spíš průměrně. Hrál jsem s prášky proti bolesti a snažil jsem se to nějak zvládnout. Pro příště se musí zlepšit," uvědomuje si s tím, že si nyní dá od zápasení pauzu. „Doufám, že mi pauza pomůže a budu moci hrát na trávě. Musím jít na nějaké testy, abych zjistil, proč jsem tady byl nemocný."

„Zkoušel jsem všechno, abych vydržel, ale až budu příště na kurtu, chci být v dobré formě," ujistil Auger-Aliassime, který by se rád vrátil do začátku travnaté části sezony. Kanaďan, který se v loňském roce dokonce nacházel na 6. pozici žebříčku ATP, totiž z posledních šesti duelů vyhrál jedinkrát a pauza by tak mohla nepříjemnému období pomoct.

Reklama

Související témata: