Hlavní obsah

Špatné zprávy pro Muchovou. Životní výsledek obhajovat nebude a čeká ji brutální propad žebříčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na loňskou spanilou jízdu pařížským grandslamem, kterou ukončila až ve finále světová jednička Polka Iga Šwiateková, letos česká tenistka Karolína Muchová nenaváže. Organizátoři French Open zveřejnili seznam přihlášených hráček, v němž světová dvanáctka nefiguruje.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Muchová si letos na French Open nezahraje.

Článek

Muchová podstoupila koncem února operaci problémového zápěstí, která si vyžádá dlouhou rekonvalescenci. Sedmadvacetiletá Češka tak dle očekávání nestihne antukový vrchol sezony, kde měla obhajovat 1300 bodů za loňské finále.

Olomoucká rodačka se po odpočtu bodů z minulé sezony v žebříčku výrazně propadne. Aktuálně je Muchová na dvanácté pozici žebříčku WTA se ziskem 2965 bodů. Během antukové sezony 2023 zapsala téměř polovinu, přesně 1455 bodů.

V prvním vydání žebříčku po pařížském grandslamu tak česká tenistka spadne zhruba k rozhraní čtvrté a páté desítky.

Jistou účast na základě žebříčkového umístění má v Paříži šest českých hráček. Světová osmička Markéta Vondroušová, po zranění se vracející se Barbora Krejčíková či devatenáctiletá Linda Nosková. Kvalifikaci se vyhnou i Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Karolína Plíšková.

V mužské části pavouka by neměla chybět světová devětadvacítka Jiří Lehečka, berounský rodák Tomáš Macháč a supertalent Jakub Menšík. Roland Garros odstartuje 26. května.

Reklama