Hlavní obsah

Rozhozený Federer: Připadá ti, že hraju moc pomalu? ptal se soupeře

Co na tom, že v srpnu oslaví Roger Federer už čtyřicáté narozeniny. Legendární Švýcar je stále středem pozornosti všude, kde se objeví. Probíhající French Open není výjimkou. V zápase druhého kola proti Marinu Čiličovi však kromě výhry po setech 6:2, 2:6, 7:6 a 6:2 zaujal na své poměry hodně nečekaným momentem.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Roger Federer v utkání s Marinem Čiličem

Článek

Jako v nejlepších letech. V takové fazoně vlétl Roger Federer i do zápasu s Chorvatem Marinem Čiličem. K optimismu měl důvod. Nad svým soupeřem vedl ve vzájemné bilanci 9:1, jedinou porážku utrpěl ve finále US Open v roce 2014, kdy také získal Čilič svůj zatím jediný grandslamový titul. V první sadě však neměl dvaatřicetiletý tenista proti švýcarské hvězdě žádnou šanci a za 31 minut ji ztratil 2:6.

Tu druhou však začal v úplně jiném stylu. Federerovi vzal hned úvodní servis a brzy získal vedení 3:0. Nejzajímavější moment utkání se však odehrál vzápětí. Za stavu 3:1 a 40:40 šel na podání chorvatský tenista, ale v momentě, kdy se chystal k nadhozu se jeho soupeř teprve vracel od místa, kde měl ručník. Za zdržování hry také dostal od hlavního rozhodčího napomenutí.

To však dvacetinásobný grandslamový šampion akceptovat nehodlal. Ve francouzštině umpirovému sudímu vysvětloval, že si šel pouze z jedné strany kurtu na druhou pro ručník, ani s tím však neuspěl.

Na pomoc si tak vzal samotného soupeře. „Připadá ti, že hraju moc pomalu? Jen jsem si šel pro ručník, co si o tom myslíš?" ptal se zjevně překvapeného Čiliče.

Téměř dvoumetrový Čilič se však do debaty legendy s rozhodčím zjevně příliš zapojovat nechtěl a od celé situace se distancoval. Fanoušky naopak celá diskuse pořádně nakopla a většina z nich dala svou nespokojenost najevo hlasitým pískotem.

Chorvat se však rozhodit nenechal, po uklidnění situace daný game vyhrál, následně i celou sadu 6:2 a srovnal na 1:1 na sety. O osudu utkání tak prakticky rozhodla dramatická třetí sada, kterou získal rodák z Basileje v tiebreaku 7:6. Čtvrtý set už s přehledem vyhrál 6:2 a celý zápas pak 3:1.

V boji o osmifinále Roland Garros čeká na Federera 59. hráč světa Němec Dominik Koepfer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.