Hlavní obsah

Tsonga se v Paříži dojemně rozloučil s tenisem

Dojemné loučení s kariérou prožil francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga. Na Roland Garros dnes ukázal při čtyřsetové porážce s Norem Casperem Ruudem velké srdce bojovníka, před posledním míčem utkání už ale měl oči zalité slzami a fanoušci na centrálním dvorci Philippe Chatriera mu zazpívali francouzskou hymnu i tleskali vstoje.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Dojatý Jo-Wilfried Tsonga během jeho posledního zápasu v akriéře.

Článek

Po skoro čtyřhodinovém duelu si vítěz 18 turnajů na okruhu ATP a někdejší pátý hráč světa Tsonga klekl na zem a opřel hlavu o antuku. Poté přišli do arény jeho rodiče a všichni bývalí trenéři a na sobě měli trička s nápisem "Merci, Jo" (Díky, Jo). Nechyběla manželka s dětmi i další francouzští tenisté. Na video mu namluvila vzkazy hvězdná čtyřka dominující jeho éře - Španěl Rafael Nadal, Švýcar Roger Federer, Brit Andy Murray i Srb Novak Djokovič, s kterým v roce 2008 prohrál v Melbourne na Australian Open své jediné grandslamové finále.

"Tělo i hlava už mi řekly dost," vysvětlil svůj konec sedmatřicetiletý rodák z Le Mans a vítěz Davisova poháru z roku 2017 a po posledním míči uvedl: "Byl to skvělý den. Jednou musel přijít, to každý z nás ví. Každou minutu na kurtu jsem bral jako dar. Nikdy jsem se neohlížel zpět, ale teď ten čas nastal. Dokázal jsem být dobrý uprostřed nejlepší tenisové generace."

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga se loučí s kariérou.

Tsonga končí po 18 letech a důvodem odchodu stříbrného olympijského medailisty ze čtyřhry v Londýně 2012 jsou především zdravotní problémy, kvůli kterým už příliš nehrál.

Reklama

Související témata: