Hlavní obsah

V Paříži vyvolávali jméno českého hrdiny! Přiváděl mě k šílenství, přiznal Tsitsipas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český mužský tenis momentálně zůstává hodně dlužen své pověsti a slávě z minulých let, nicméně ve čtvrtek se stal na grandslamovém Roland Garros navzdory porážce hrdinou večera právě český tenista Zdeněk Kolář, který pořádně zatopil světové čtyřce Stefanosi Tsitsipasovi. A z tribun kurtu Suzanne Lenglenové sklízel mohutný aplaus.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Zdeněk Kolář v zápase proti Stefanosi Tsitsipasovi

Článek

„Kolár, Kolár," skandovali Francouzi na tribunách, přestože dost možná slyšeli jméno 25letého rodáka z Bystřice nad Pernštejnem poprvé v životě.

25letý Čech se totiž probil do hlavní soutěže grandslamu až letos na sedmnáctý pokus. A jelikož mu patří až 134. příčka na žebříku, nepatří za hranicemi rodné země zrovna k nejznámějším hráčům.

Ale způsobem, jakým více než čtyři hodiny trápil loňského finalistu Franch Open, si řekl o pozornost. Drtivá většina českých fanoušků ještě vstřebávala postupovou euforii po vítězství hokejového národního mužstva nad Německem, ve studiu Eurosportu už ale tou dobou rozebíraly bývalé tenisové hvězdy Mats Wilander a Barbara Schettová senzační výkon Koláře.

Český tenista, jenž hraje v oblečení s vlastním logem, byl od základní čáry mimořádně efektivní a favorizovaného Řeka trápil sprchou drop shotů a slajsů. Nechybělo mnoho a atraktivní bitvu dotlačil až do páté sady, protože v koncovce té čtvrté vedl v tie breaku už 6:2, nakonec ale prohrál 3:6, 7:6, 6:7, 6:7.

„Přiváděl mě k šílenství. Byl jsem z něj frustrovaný. Pan Kolář dával za míč každý kousek svého těla a já bych mu chtěl za jeho neuvěřitelný výkon pogratulovat," smekl Tsitsipas při své vítězné řeči na kurtu.

Kamery na kurtu také zachytily, jak otec Zdeňka Koláře gratuluje v čestné lóži Tsitsipasově matce.

„Zápas to byl výborný a myslím, že jsme oba hráli výborný tenis a fanoušky to bavilo. Já si zápas moc užil. Sice jsem prohrál, ale vezmu si z něj jen to nejlepší a budu se snažit ještě zlepšit v těch momentech, které se dneska nepovedly," uvedl Kolář po zápase.

Reklama

Související témata: