Hlavní obsah

Zverev se podrobil operaci přetržených vazů v kotníku. Wimbledon nestihne

Německý tenista Alexander Zverev se podrobil operaci kotníku, který si vážně poranil v semifinále Roland Garros. Vyšetření po návratu z Paříže ukázala, že měl přetržené všechny tři postranní vazy v pravém kotníku. Třetí hráč světového žebříčku to v úterý oznámil na sociálních sítích. Kdy se bude moci vrátit na kurty, zatím není jasné, je ale vyloučeno, že by startoval za necelé tři týdny ve Wimbledonu.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Alexander Zverev s bolestivou grimasou v tváři poté, co si způsobil těžký výron v kotníku v semifinálové bitvě na French Open.

Článek

"Operace byla tou nejlepší volbou, abych se co nejdříve vrátil k zápasům, aby se všechny vazy pořádně zahojily a abych získal zpět plnou stabilitu kotníku," uvedl pětadvacetiletý Zverev.

Olympijský vítěz z Tokia se zranil v pátek v závěru druhého setu semifinálového duelu s Rafaelem Nadalem. Při dobíhání míčku za základní čárou se mu při skluzu na antuce zasekla špička nohy a ošklivě si zkroutil kotník. Kurt opustil ve velkých bolestech na vozíku a duel musel za stavu 6:7 a 6:6 vzdát.

Reklama