Hlavní obsah

Highway to Hell. Muchová se naštěstí v newyorském kotli neuvařila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvílemi to pro Karolínu Muchovou bylo na rozpáleném kurtu vážně martyrium. V newyorském pařáku se ale česká tenistka neusmažila. Po výhře 6:3, 5:7, 6:1 nad Číňankou Wang Sin-jü je už ve čtvrtfinále US Open.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Karolína Muchová se raduje z postupu do čtvrtfinále US Open.

Článek

„Jsem ráda, že jsem to uzavřela, protože bylo opravdu vedro,“ oddechla si vítězka po zápase, který se protáhl přes dvě a půl hodiny.

Pokud by v něm Muchová neměla velké problémy při vlastním servisu (mj. 7 dvojchyb), patrně by si asijskou soupeřku ‚namazala na chleba‘. Už v první sadě ale dvakrát ztratila podání, ve druhé o něj přišla hned čtyřikrát a nebylo jí nic platné, že odvrátila pět setbolů. Ten šestý už 21letá Číňanka proměnila.

„Ono je to těžké. Nikdy jsem proti ní nenastoupila a ona fakt hrála výborně. Je mladá a na svůj věk předváděla neuvěřitelný tenis. Byl to tedy pěkně těžký zápas,“ odfoukla si na kurtu Muchová.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Karolína Muchová servíruje v osmifinále US Open.

Když ji po zápase moderátor požádal, jakou písničkou by vyjádřila své nedělní pocity, nebylo divu, že odpověděla Highway to Hell (Dálnice do pekla) od australské kapely AC/DC. Ve Flushing Meadows panovala třicetistupňová vedra, v kotli Louis Armstrong Stadium bylo ještě o něco tepleji. Muchové ale naštěstí po druhé sadě prospěl odchod šatny, kde se trochu osvěžila a uklidnila.

„Vrátila jsem se ke svojí hře, to byl klíč. Měnila jsem rytmus, více jsem využívala slajz,“ pochvalovala si vítězka, která měla mnohem pestřejší úderový rejstřík než Wang Sin-jü. Byla by velká škoda, kdyby si nechala takovou šanci utéct.

V grandslamovém čtvrtfinále se letošní finalistka French Open představí popáté. V New Yorku ji však čeká premiéra. V ní se potká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová