Hlavní obsah

Historický úspěch. Česká tenisová naděje ovládla turnaj snů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká tenisová pohádka nekončí. Ani poslední dny roku 2023 nezůstávají ochuzeny o úspěchy českých tenistek. O ten další se postarala teprve třináctiletá vycházející hvězdička Jana Kovačková. Mladičká reprezentanta pražské Sparty vyhrála prestižní Orange Bowl hráček do 14 let, který je vnímán jako nejprestižnější juniorský tenisový podnik světa.

Foto: Profimedia.cz

Jana Kovačková na archivním snímku

Článek

Na evropském žebříčku tenistek do 14 let patří Janě Kovačkové fantastické třetí místo. Že tato pozice rozhodně není náhodná, potvrdila mladá Češka právě při Orange Bowl na Floridě.

Během své cesty za titulem přijímala gratulace od sedmi soupeřek, navíc nepřišla o jediný set! Na zelené antuce se tak stala vůbec první českou šampionkou v historii. Jak těžké je proti české naději hrát, poznala například v osmifinále nasazená jednička Anna Bugajenková, která marně zkoušela uhrát aspoň jediný game.

A nejedná se zdaleka o první úspěch čerstvé šampionky. Mezi ty největší patří kromě titulu z Orange Bowl i triumf na listopadovém juniorském Masters v Monte Carlu. Hlavní roli hrála Kovačková i v cestě za zlatem českého týmu na mistrovství světa hráček do 14 let.

Dominanci českých tenisových nadějí ve věkové kategorii do 14 let potvrzuje fakt, že mezi desítkou nejlepších hráček Evropy je hned pětice českých jmen, v kategorii o dva roky starších jsou pak tři české zástupkyně.

Mezi nimi se na sedmém místě vyhřívá starší ze sester Kovačkových Alena. Zda se sestrám Kovačkovým bude dařit podobně jako Lindě a Brendě Fruhvirtovým, ukážou následující roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.