Hlavní obsah

Hlaváčková s Hradeckou vyhrály čtyřhru v Memphisu

MEMPHIS

České tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou vyhrály čtyřhru na turnaji v Memphisu a z titulu se radovaly podruhé v sezóně. Nejvýše nasazený pár neztratil v celé soutěži ani set a ve finále si poradil s rusko-běloruskou dvojicí Věra Duševinová, Olga Govorcovová 6:3 a 6:4.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková s trofejí pro vítěze čtyřhry na Roland Garros - ilustrační foto.

Článek

Vítězky čtyřhry z loňského Roland Garros spolu získaly sedmý titul a letos už druhý. Triumfovaly rovněž v úvodním turnaji sezóny v novozélandském Aucklandu.

Govorcovové navíc Češky oplatily v Memphisu loňskou finálovou porážku. S běloruskou tenistkou tehdy hrála jiná Ruska Alla Kudrjavcevová. Celkově se konto Hlaváčkové rozrostlo o jubilejní desátou turnajovou trofej, Hradecká má ještě o tři víc.

Finále dvouhry se stalo kořistí Švédky Sofie Arvidssonové, jež po výhře nad Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu 6:3, 6:4 získala druhý titul v kariéře. Čekala na něj šest let, přičemž ten první slavila také v Memphisu. Na tomto americkém turnaji byla navíc ve finále v roce 2010, kdy podlehla Marii Šarapovové.

"Tohle místo jednoduše miluji, asi si tady koupím dům," smála se Arvidssonová. S radostí z titulu se ale mísil i smutek. Její tréninkový partner musel z USA odletět do Švédska, protože na rakovinu umíral jeho kmotřenec. "A v pátek skonal. V porovnání s tím je tohle jen obyčejný zápas. Ta výhra je pro něj," řekla Arvidssonová.

Argentinský tenista Juan Martín del Potro vyhrál turnaj v Marseille a na druhý pokus získal první letošní titul. Ve finále potvrdil roli čtvrtého nasazeného hráče a domácího Michaela Llodru porazil dvakrát 6:4.

Tenista Del Potro získal v Marseille první letošní titul

Třiadvacetiletý Del Potro už neúspěšně hrál o titul před týdnem v Rotterdamu, kde cestou do finále vyřadil i svého dnešního soupeře. V Marseille desátý hráč světa porazil Llodru za hodinu a 23 minut a zaokrouhlil sbírku turnajových triumfů v kariéře na deset. Na čtvrtý pokus navíc získal první titul v hale.

Jednatřicetiletý Llodra ve finále v Marseille neuspěl už podruhé. V roce 2009 prohrál s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou, o rok později však slavil titul.

Španělský duel ve finále v Buenos Aires vyhrál Ferrer

Španělský duel ve finále tenisového turnaje v Buenos Aires vyhrál David Ferrer. První nasazený hráč porazil obhájce titulu a turnajovou dvojku Nicoláse Almagra 4:6, 6:3, 6:2 a připsal si druhý titul v sezoně.

Devětadvacetiletý Ferrer vyhrál nad Almagrem i devátý vzájemný zápas a ve finále ho na okruhu ATP porazil počtvrté. Pátý hráč světa vítězstvím navázal na lednový titul z Aucklandu a prodloužil nadvládu španělských tenistů v Buenos Aires, kde vyhrávají od roku 2009.

MEMPHIS (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 155 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Raonic (4-Kan.) - Becker (Něm.) 6:4, 6:4.
Ženy (dotace 220 000 dolarů):
Finále:
Arvidssonová (Švéd.) - Erakovicová (4-N. Zél.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Duševinová, Govorcovová (2-Rus./Běl.) 6:3, 6:4.
MONTERREY - ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Babosová (Maď.) - Erraniová (2-It.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4, Cadantuová (Rum.) - Arnová (6-Maď.) 6:2, 4:6, 7:5.
BUENOS AIRES - muži (antuka, dotace 484 100 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 6:1, 6:4, Almagro (2-Šp.) - Wawrinka (6-Švýc.) 6:4, 3:6, 7:5.
MARSEILLE - muži (tvrdý povrch, dotace 512.750 eur)
Dvouhra - finále:
Del Potro (4-Arg.) - Llodra (Fr.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Mahut, Roger-Vasselin (Fr.) - Brown, Tsonga (Něm./Fr.) 3:6, 6:3, 10:6.
BUENOS AIRES  (antuka, dotace 484.100 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 4:6, 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Marrero, Verdasco (Šp.) - Mertiňák, Sá (2-SR/Braz.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: