Hlavní obsah

Cornetová - Hradecká 7:6, 6:0Hradecká dostala ve finále ve Štrasburku "kanára", titul jí opět unikl

Düsseldorf
Aktualizováno

Tenistka Lucie Hradecká se premiérového titulu ve dvouhře na okruhu WTA opět nedočkala. Dvojnásobná fedcupová vítězka prohrála v dnešním finále ve Štrasburku s domácí Alizé Cornetovou 6:7 a 0:6. Česká hráčka neuspěla ani v šestém finálovém utkání v kariéře. V předchozích pěti finále uhrála pražská rodačka pouze set, ve Štrasburku neuspěla už podruhé. V roce 2009 zde nestačila na jinou Francouzku Aravane Rezaiovou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lucie Hradecká na titul nedosáhla ani ve Štrasburku.

Článek

"Na Štrasburk mám jen krásné vzpomínky. Za rok se vrátím a doufám, že mi to do třetice už vyjde," řekla Hradecká na slavnostním vyhlášení.

Přes prohru ve finále prožila nejlepší týden sezóny a dala si dodatečný dárek k osmadvacátým narozeninám, které oslavila v úterý. I vinou zdravotních problémů letos vyhrála před cestou do Štrasburku na okruhu WTA ve dvouhře jediný zápas. Po postupu do finále se v žebříčku vrátí ze 112. místa do první stovky.

V prvním setu finále Hradecká odvrátila za stavu 4:5 dva setboly suverénně vítěznými míči a pak poprvé vzala 31. hráčce světa Cornetové podání. Vzápětí ale sama přišla o servis a v tie-breaku nezvládla závěr. Od stavu 4:4 udělala tři chyby v řadě - zkazila úder, dala dvojchybu a o set přišla po lehkém voleji do sítě.

Ze ztráty zkrácené hry a prvního setu už se Hradecká nevzpamatovala. Ve druhé sadě příliš chybovala a s turnajem se loučila "kanárem". Ve druhém setu dokázala svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla vyhrát pouze sedm výměn.

Hradecká se mohla stát třetí českou vítězkou turnaje v historii. V minulosti vyhrály ve Štrasburku Jana Novotná v roce 1989 a Nicole Vadišová před sedmi lety.

V letošní sezóně na titul ve dvouhře zatím dosáhly dvě české tenistky. Petra Kvitová ovládla turnaj v Dubaji a Karolína Plíšková v Kuala Lumpuru.

Mónaco vyhrál první ročník v Düsseldorfu

Argentinský tenista Juan Mónaco vyhrál v generálce na grandslamové Roland Garros premiérový ročník turnaje v Düsseldorfu. Třetí nasazený hráč porazil v dnešním finále 6:4, 6:3 Fina Jarkka Nieminena a získal první titul v sezóně.

"Byl to můj nejlepší zápas na turnaji, cítil jsem se dobře a výborně jsem se naladil na French Open," řekl Mónaco po sedmém turnajovém triumfu v kariéře, jehož dosáhl za 70 minut.

Devatenáctý tenista světového žebříčku už v Düsseldorfu vyhrál v roce 2010 s Argentinou Světový pohár družstev, který letos nahradil turnaj jednotlivců. Za Düsseldorf také hrával bundesligu.

Peschkeová získala v Bruselu 25. deblový titul

Tenistka Květa Peschkeová vyhrála na antukovém turnaji v Bruselu čtyřhru s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a společně získaly po půl roce druhý titul. Bývalá česká reprezentantka přidala do své sbírky v 37 letech už 25. deblovou trofej, mezi nimiž ční wimbledonský triumf z roku 2011.

Vítězkou dvouhry se v belgické metropoli stala Estonka Kaia Kanepiová, jež bude v příštím týdnu na Roland Garros soupeřkou Kláry Zakopalové v prvním kole.

Někdejší světová jednička ve čtyřhře Peschkeová s Grönefeldovou splnily v Bruselu roli nasazených dvojek, na turnaji neztratily ani set a finálový duel proti kanadsko-izraelskému páru Gabriela Dabrowská, Šahar Peerová ovládly suverénně 6:0 a 6:3. Společně vyhrály už loni v říjnu turnaj na tvrdém povrchu v Linci.

Kanepiová, která zahájila sezonu po půlročním zranění paty až v dubnu, vybojovala první letošní titul a celkově čtvrtý. Čtyřicátá hráčka žebříčku ve finále porazila osmou nasazenou Číňanku Pcheng Šuaj 6:2 a 7:5.

Montaňés v přípravě na French Open vyhrál turnaj v Nice

Španělský tenista Albert Montaňés vyhrál antukový turnaj v Nice. Ve finále generálky na French Open porazil domácího Gaëla Monfilse 6:0 a 7:6. Francouzský hráč v turnaji startoval na divokou kartu a stejným způsobem zasáhne i do nadcházejícího grandslamu v Paříži, kde bude v prvním kole soupeřem Tomáše Berdycha.

Český tenista měl původně plnit v Nice roli turnajové jedničky, ale odhlásil se a jeho místo na prvním místě pavouka dvouhry zaujal nenasazený Montaňés. Španěl v poslední přípravě na Roland Garros ztratil jediný set v semifinále s jiným francouzským držitelem divoké karty Edouardem Rogerem-Vasselinem, ale zápas s ním ukončil "kanárem" a stejně suverénně vstoupil i do finále.

Monfils, bývalý sedmý hráč světa, jenž po zranění kolena v minulé sezoně vypadl z elitní stovky žebříčku, byl i v úvodu druhé sady brzy pozadu (1:3). Dokázal se do zápasu ještě vrátit, jenže tie-break už nezvládl a po jeho autu se Montaňés radoval z šestého triumfu v kariéře. Naposledy vyhrál turnaj ve Stuttgartu v roce 2010, kde byl jeho finálovým soupeřem rovněž Monfils.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cornetová (3-Fr.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:4), 6:0.
Čtyřhra - finále:
Dateová-Krummová, Scheepersová (4-Jap./JAR) - Blacková, Erakovicová (3-Zimb./N. Zél.) 6:4, 3:6, 14:12.
Tenisový turnaj mužů v Düsseldorfu (antuka, dotace 410.200 eur):
Dvouhra - finále:
Mónaco (3-Arg.) - Nieminen (6-Fin.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Begemann, Emmrich (Něm.) - Huey, Inglot (3-Fil./Brit.) 7:5, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Bruselu (antuka, dotace 690.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pcheng Šuaj (8-Čína) - Oprandiová (Švýc.) 6:4, 2:6, 6:4
Kanepiová (Est.) - Hamptonová (USA) 7:6 (8:6), 6:4
Pcheng Šuaj (8-Čína) - Oprandiová (Švýc.) 6:4, 2:6, 6:4
Kanepiová (Est.) - Hamptonová (USA) 7:6 (8:6), 6:4.
Finále:
Kanepiová - Pcheng Šuaj 6:2, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Grönefeldová, Peschkeová (2-Něm./ČR) - Dabrowská, Peerová (Kan./Izr.) 6:0, 6:3.
Tenisový turnaj mužů v Nice (antuka, dotace 410.200 eur):
Dvouhra - finále:
Montaňés (Šp.) - Monfils (Fr.) 6:0, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Brunström, Klaasen (Švéd./JAR) - Cabal, Farah (Kol.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková