Hlavní obsah

Hvězdný tenista se po šokující porážce na Australian Open rozbrečel: Slitujte se

Melbourne/Praha

Veliké překvapení se zrodilo hned v samotném úvodu grandslamového Australian Open, když Fin Emil Ruusuvuori v životním zápase vyřadil nasazenou desítku Gaela Monfilse 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3. Zkušený Francouz nečekanou porážku nesl velmi těžce.

Sestřih zápasu 1. kola Australian Open Ruusuvuori - MonfilsVideo: sntv

 
Článek

Vítěz deseti turnajů na okruhu ATP prohrál na okruhu už sedmý zápas za sebou a své trápení na pozápasové tiskovce označil za „noční můru". Při odpovídání na dotazy se neubránil slzám.

„Rád bych se z téhle noční můry dostal, ale nemůžu," popisoval svoji marnou snahu vyškrábat se z výkonnostní mizérie, která začala na zářijovém turnaji v Římě.

„Nestřílejte do mě, žádám o slitování. Dřu jak řezník, ale mám nulové sebevědomí a necítím se dobře," přiznal 34letý rodák z Paříže.

Ještě loni před koronavirovou pandemií přitom vyhrál turnaj v Rotterdamu a v Dubaji následně vypadl až po semifinálové bitvě s Novakem Djokovičem. Pak ale nový virus sezonu na dlouho přerušil a po jejím restartu nevyhrál zkušený veterán zatím ani jeden zápas.

V Melbourne si teď na něho vyšlápl až 86. hráč světa a jeho tréninkový partner Ruusuvuori.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Fin Emil Ruusuvuori vybojoval v Melbourne životní výhru.

„Byl to pro mě ohromně těžký zápas. Asi nejdelší, jaký jsem kdy hrál, prostě pětiseťák proti vynikajícímu hráči. Myslím, že jsem to ale zvládl dobře. Oba jsme trochu létali nahoru dolů, proto se nakonec hrálo pět setů. Mně se povedlo vyhrát a jsem z toho opravdu šťastný," radoval se Fin po utkání, které po třech hodinách a 46 minutách dovedl do vítězného konce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.