Hlavní obsah

Italům bude v Davis Cupu chybět šestý tenista světa Sinner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italským tenistům bude na závěrečném turnaji Davisova poháru chybět největší hvězda Jannik Sinner. Šestý hráč světového žebříčku se z reprezentace omluvil krátce po vyřazení na US Open. Informoval o tom na sociálních sítích.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Italský tenista Jannik Sinner.

Článek

Sinner v úterý New Yorku ve čtvrtém kole prohrál 4:6, 6:3, 2:6, 6:4, 3:6 s Alexanderem Zverevem z Německa a zápas dohrával v křečích. Davisův pohár, kde Italové v Boloni narazí na Kanadu, Chile a Švédsko, startuje příští týden.

„Bohužel nemám dost času, abych se po turnajích v Americe dal do pořádku,“ uvedl dvaadvacetiletý Sinner. „Ale hrát za reprezentaci pro mě byla vždy čest a věřím, že se brzy do národního týmu vrátím,“ dodal.

Italům bude navíc chybět i 36. hráč žebříčku Matteo Berrettini, který si na US Open poranil kotník. Jedničkou týmu tak bude světová osmnáctka Lorenzo Musetti, jehož doplní Lorenzo Sonego, Simone Bolelli, Andrea Vavassori a Matteo Arnaldi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.