Hlavní obsah

Jedna, druhá, třetí, čtvrtá. Japonská hvězda děkovala svému krajanovi za pořádné rozcvičení

Na kurtu strávil Kei Nišikori téměř čtyři hodiny. Chorvatského obra Iva Karloviče ve čtvrtek ve druhém kole Australian Open udolal japonský tenista až v pěti setech. Když pak totálně vyřízený potkal v zákulisí krajanku Naomi Ósakaovou, která na kurt nastupovala po něm, přeci jen našel sílu se ještě smát. „Díky za čtyři rozcvičky,“ narážela na délku utkání vítězka US Open.

Foto: Profimedia.cz

Kei Nišikori a Naomi Ósakaová.

Článek

Tři hodiny a osmačtyřicet minut. Tak dlouho trvalo utkání druhého kola mezi Keiem Nišikorim a Ivem Karlovičem. Japonský tenista vyhrál první dva sety poměrem 6:3 a 7:6. Pak ale chorvatský hráč vyrovnal, když třetí a čtvrtý set získal 7:5, 7:5. A o vítězi tak musela rozhodnout pátá sada.

I ta nabídl velké drama a Nišikori ji vyhrál až v tie-breaku 7:6. Mezitím se v zákulisí chystala na své utkání Nišikoriho krajanka, Naomi Ósakaová. Jednadvacetiletá tenistka měla na kurt nastoupit právě po Nišikorim. Kvůli neustálému prodlužování vyrovnaného zápasu tak čekala hodně dlouho.

Když pak totálně vyřízený Nišikori po utkání procházel kolem ní, dokázala na jeho tváři vykouzlit úsměv. „Promiň. Uhnu ti z cesty. Hrál jsi dlouhý, velice dlouhý zápas. Díky. Musela jsem se kvůli tomu čtyřikrát rozcvičovat,“ smála se vítězka US Open, jejíž slova pak uvedl web indiatoday.in.

Rozehřátá pak byla Ósakaová opravdu dobře. Svou soupeřku Slovinku Tamaru Zidansekovou porazila 6:2 a 6:4 a mohla se radovat z postupu do třetího kola, v němž se střetne s Tchajwankou Sie Šu-wej. Keie Nišikoriho čeká ve třetím kole Portugalec Joao Sousa. Devětadvacetiletý Japonec doufá, že tentokrát už nebude zasypán esy jako od Karloviče, který mu jich nasázel devětapadesát. „Tolik jich dám za celou sezonu,“ prohlásil Nišikori.

Reklama

Související témata: