Hlavní obsah

Jsou moc chlupaté a velké. Medveděv přišel s překvapivým vysvětlením častějších zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý první hráč světa Daniil Medveděv má za sebou vydařenou část sezony díky dvěma získaným titulům za sebou z Rotterdamu a Dauhá. Přesto u něj panuje jistá rozladěnost. Stěžuje si na míče, s nimž se hrálo už na Australian Open, kde překvapivě vypadl ve třetím kole, a které se používají na dalších turnajích s tvrdými hracími povrchy.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Daniil Medveděv ovládl turnaj V Dauhá

Článek

Stěžuje si na to, že míče značky Dunlop jsou příliš chlupaté. A to podle jeho mínění přispívá k častějším zraněním hráčů. Aktuálně sedmý teista světa není sám, kdo si na balony stěžuje, jisté výhrady už zmínili třeba i Rafael Nadal, Novak Djokovic, Felix Auger-Aliassime či Andy Murray.

„Dva gamy před tím, než dojde na výměnu míčků, jsou už jako jablka. Jsou strašně velké. Když ten míček udeříte, nemáte vůbec pocit, že byste ho kontrolovali," vysvětloval Rus v rozhovoru pro Eurosport.

„Už v Austrálii jsem cítil, že ty míčky na tvrdý povrch nejsou dobré. Během zápasu s Kordou (s nímž ve třetím kole vypadl) i před ním jsem už cítil silnou bolest v zápěstí. Ale říkal jsem si, že o tom nebudu mluvit, protože to je asi jen můj problém. Na turnaji v Rotterdamu ale za mnou chodili jiní hráči, kteří si stěžovali na míčky a na své problémy s lokty a zápěstími," pokračoval Medveděv.

„A teď vidím, že Rune, Tsitsipas nebo i Korda řeší potíže se zápěstím, loktem či rameny. Myslím si, že je to kvůli míčům a její nevhodnosti pro tvrdý povrch. Jak už jsem říkal, míče jsou moc chlupaté a když je dostanete na raketu, je to celkem šok," vyjmenovával problémy šampion z US Open 2021.

Zároveň vybídl všechny hráče, aby stejně jako on na nespokojenost s míčky otevřeně upozorňovali, protože společným úsilím by mohli dosáhnout změny.

To ale nebude tak snadné, protože třeba australský tenisový svaz prodloužil smlouvu s firmou Dunlop na dalších pět let, navzdory nespokojenosti hráčů.

Reklama

Související témata: