Hlavní obsah

Kapitální úlovek! Tenisový talent se bude učit u antukového krále

Stockholm/Praha

Rozhodl se vyrazit do světa, chce se učit od nejlepších. Leo Borg, sedmnáctiletý syn švédské tenisové legendy Björna Borga, je novým přírůstkem v tenisové akademii antukového krále Rafaela Nadala na Mallorce! Půjde mladý talent ve šlépějích slavného otce?

Foto: Profimedia.cz

Legendární švédský tenista Björn Borg a jeho syn Leo. Půjde mladík v otcových stopách?

Článek

Blonďatý teenager vyhrál šampionát Švédska do 16 let a na profesionálním okruhu se poprvé objevil před dvěma měsíci. Na ATP Challengeru v Bergamu však prohrál s o rok starším Chung-hsin Tsengem z Tchaj-wanu za 46 minut 3:6 a 1:6. „Táta mi říkal, ať to beru v klidu a hlavně si to užiju a nepřemýšlím příliš o vítězství nebo porážce. Ale nemyslím, že bych byl daleko od úrovně tohoto turnaje," glosoval svůj debut Borg junior, který ztvárnil svého otce v mladých letech ve filmu Borg vs. McEnroe.

Zatím mu patří 111. místo v juniorském žebříčku, ale v blízké budoucnosti chce prorazit na ATP Challenger Tour i ITF World Tennis Tour. A tak po sedmi letech opouští Stockholm a mládežnický klub KLTK a míří přímo do slavné akademie Rafaela Nadala na Mallorce. „Když nám o tom Leo řekl, moje první reakce byla - Wow! Samozřejmě bychom ho měli rádi doma, ale tohle je pro něj prostě skvělá příležitost," citoval list Expressen trenéra švédského klubu Rickarda Billinga.

Borgova rodina je již nějakou dobu v úzkém kontaktu s Nadalovou akademií, tréninkové zařízení španělské superstar byl před časem navštívit i sám Björn Borg. Třiašedesátiletý jedenáctinásobný grandslamový vítěz byl nadšený zázemím a obzvlášť ho ohromila úroveň tréninků, které si i jeho syn během krátkých návštěv okusil.

Rozhodnutí a první krok už tedy Leo Borg učinil a je zase blíže svému cíli: stát se úspěšným profesionálním tenistou a jít v otcových stopách. Laťku má nastavenou pořádně vysoko!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články