Hlavní obsah

Kariéru přerušila kvůli psychickým problémům. Německá kráska se chce vrátit na kurty, avšak nedaří se jí to

Praha

Měla být následovnicí grandslamové vítězky Angelique Kerberové. Jenže její slibně rozjetou kariéru zabrzdily psychické problémy. Carina Witthöftová trpěla nechutenstvím a byla vyčerpaná. Z kurtů zmizela a tenis nehrála už více než rok. Teď by se pětadvacetiletá hráčka chtěla pokusit o návrat, jenže už poněkolikáté jí to znemožnilo zranění.

Foto: Sport.cz

Carina Witthöftová.

Článek

Mnoho tenistek během kariéry zažilo nejen úspěchy, ale i následný pád. Kanadská kráska a bývalá světová pětka Eugenie Bouchardová přiznala, že když začala prohrávat, nedokázala poté přijímat potravu. Světová jednička Ashleigh Bartyová zase v minulosti trpěla depresemi a na čas přerušila kariéru.

Teď o svých problémech promluvila další hráčka. Bývalá světová osmačtyřicítka loni po Australian Open odešla z kurtů. Málokdo věděl, co za tím je. Carina Witthöftová měla psychické potíže. Stres, zranění, nenaplněná očekávání a kritika udělaly své. „Fyzické a duševní napětí bylo tak obrovské, že jsem neměla chuť k jídlu a nedokázala jsem se vůbec najíst,“ přiznala německá tenistka na webu nau.ch.

„Brala jsem všechno příliš vážně. Nepřidala mi ani zranění,“ zavzpomínala dál. Podle svých slov byla vyčerpaná, a i přesto nemohla kolikrát vůbec spát. Když se její duševní stav začal lepšit, chtěla se vrátit k tenisu. Letos v únoru se chystala na kurty, avšak trable se zády jí to nedovolily.

Další pokus měl proběhnout nyní, jenže i ten musela kvůli zranění odložit. Kdy se talentovaná hráčka vrátí, tak zatím není jasné. Během své kariéry ovládla Witthöftová jedenáct turnajů ITF a jeden titul vyhrála na okruhu WTA. Na všech grandslamech se dostala nejdále do třetího kola.

Reklama