Hlavní obsah

Kašel, nevolnost a konec! Zápas Šarapovové ukončil nečekaný problém

Praha

Má před sebou možná poslední sezonu, ve které by se ráda vrátila mezi světovou elitu. Jedním z postupných krůčků tenistky Marie Šarapovové se má stát blížící se Australian Open. V přípravě na první grandslam sezony se ruská hvězda představila na exhibici v australském Kooyongu v duelu s Němkou Laurou Siegemundovou. Zápas byl však nečekaně ukončen na konci druhého setu.

Foto: Stringer, Reuters

Maria Šarapovová během zápasu s Němkou Laurou Siegemundovou

Článek

Dopingová aféra, která v roce 2016 přerušila na patnáct měsíců kariéru hvězdné Marie Šarapovové, bude dost možná znamenat definitivní konec její tenisové slávy. Od té doby se totiž pětinásobná grandslamová šampionka marně pokouší vrátit na bývalé pozice.

Brání jí v tom nejen nevyrovnané výkony i řada zranění, kterými si dvaatřicetiletá hvězda v minulé sezoně procházela.

Ani letošní rok nezačal z pohledu rodačky z Ňagaňu nějak excelentně. Na svém prvním turnaji v Brisbane se rozloučila po porážce s Američankou Bradyovou už v prvním kole.

Foto: Stringer, Reuters

Zápas mezi Marií Šarapovovou a Laurou Siegemundovou byl předčasně ukončen

Formu se tak rozhodla vyladit aspoň na exhibici v Kooyongu v Melbourne. První set s 72. hráčkou světa Němkou Siegemundovou ztratila v tiebreaku 6:7, ve druhém byl zápas za stavu 5:5 ukončen.

Smog a vysoké teploty

Důvodem byl na Austrálii neobvyklý smog, kterým jsou proslavené především turnaje v Číně. Smog, který spolu s teplotou dosahující čtyřiceti stupňů, způsoboval podle pořadatelů i samotných hráček zdravotní problémy. To nakonec vyústilo k ukončení duelu.

"Ke konci druhého setu jsem se začala cítit špatně. Kašlala jsem, nebylo mi dobře. Ale před pár týdny jsem byla nemocná, tak jsem to připisovala spíše tomu," říkala hvězdná Ruska pro australská média.

"Ale pak jsem slyšela, že podobné problémy má i Laura a že o tom mluví s hlavním rozhodčím. V té době jsme hrály již přes dvě hodiny, takže je podle mě správné, že bylo rozhodnuto u ukončení zápasu, šlo o naše zdraví," dodala Šarapovová, které v současné době patří až 145. pozice na žebříčku.

Reklama