Hlavní obsah

Klimatičtí extremisté narušili semifinále US Open. Muchová skoro hodinu nehrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klimatičtí extremisté protestovali na US Open. Čtveřice aktivistů přerušila v noci ze čtvrtka na pátek našeho času na 50 minut semifinálový duel mezi Karolínou Muchovou a Američankou Coco Gauffovou. Jeden z protestujících se na tribunách stadionu Arthura Ashe přilepil bosýma nohama lepidlem k betonové podlaze. Česká tenistka bitvu o finále nakonec prohrála 4:6, 5:7.

Foto: Mike Segar, Reuters

Newyorská policie odvádí jednoho z demonstrantů

Článek

Zápas byl přerušen ve druhém setu za stavu 1:0 pro domácí hráčku. 50minutová pauza, při níž se tenistky uklidily do útrob stadionu, ale Gauffovou příliš nerozhodila a druhou sadu následně dotáhla k postupu do finále.

„Samozřejmě nechcete, aby se něco takového stalo, když vedete 6:4, 1:0. Za takového stavu chcete, aby tempo zápasu pokračovalo,“ uvedla Gauffová na tiskové konferenci po zápase. „Jestli ti lidé cítili, že toto musí udělat, aby byl jejich hlas slyšet, nemůžu se kvůli tomu rozčilovat,“ dodala devatenáctiletá rodačka z Atlanty.

Situaci v hledišti řešila ochranka a později i šest strážníků. Protestující, kteří na sobě měli trička s nápisem „Konec fosilním palivům“, nakonec policie z hlediště vyvedla.

Zpoždění způsobilo zejména vyvádění osoby, jež byla k podlaze přilepena lepidlem. K žádným vážnějším incidentům mezi diváky a klimatickými extremisty nedošlo.

Foto: Mike Segar, Reuters

Protest proti využívání fosilních paliv na tribunách stadionu Arthura Ashe

Související témata: