Hlavní obsah

Kontaveitová - Alexandrovová 4:6, 6:4, 7:5Kontaveitová vyhrála Kremlin Cup a slaví třetí titul v sezoně

Moskva/Praha
Aktualizováno

Semifinálová přemožitelka Markéty Vondroušové Anett Kontaveitová vyhrála Kremlin Cup a slaví letos už třetí titul, přičemž všechny získala během pouhých dvou měsíců. Estonská tenistka udolala ve finále v Moskvě domácí Jekatěrinu Alexandrovovou po téměř dvou a půl hodinách 4:6, 6:4 a 7:5. Mezi muži triumfoval Rus Aslan Karacev, který porazil dvojnásobného šampiona turnaje Marina Čiliče z Chorvatska 6:2, 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kontaveitová - AlexandrovováVideo: sntv

 
Článek

Dvacátá hráčka žebříčku předvedla velký obrat, protože po prohrané úvodní sadě ztrácela už 0:4, ale nakonec v moskevské hale vybojovala trofej stejně jako nedávno v Ostravě a Clevelandu. Jen dvě hráčky letos získaly tolik titulů: Barbora Krejčíková má rovněž tři z French Open, Prahy a Štrasburku a statistikám vévodí světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová s pěti.

V pořadí WTA by si měla Kontaveitová polepšit na životní 14. místo a posílila své naděje na účast na Turnaji mistryň v Mexiku. Bojovat o něj bude v příštím týdnu v Kluži. Rumunská vláda v sobotu rozhodla, že turnaje Transylvania Open se nebudou moci zúčastnit diváci kvůli hrozbě šíření covidu-19.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Čilič - KaracevVideo: sntv

Osmadvacetiletý Karacev, který na začátku roku nefiguroval ani v první stovce žebříčku, v utkání plném tvrdých přestřelek od začátku dominoval. Čiličův servis prolomil třikrát, zatímco svůj neztratil ani jednou. Po hodině a čtvrt proměnil první mečbol a získal druhý titul na okruhu po březnovém triumfu v Dubaji.

Sinner v Antverpách získal čtvrtý titul v sezoně

Ital Jannik Sinner vyhrál turnaj v Antverpách a připsal si čtvrtý titul v sezoně. V dnešním finále si poradil dvakrát 6:2 s Diegem Schwartzmanem z Argentiny.

Dvacetiletý Sinner v souboji dvou nejvýše nasazených hráčů potvrdil roli favorita a k celkově pátému titulu došel bez ztráty setu. Bez zaváhání až do dneška procházel turnajem i Schwartzman, který promarnil šanci získat pátý triumf a prohrál páté z posledních šesti finále.

Sinner se čtvrtým titulem v počtu letošních úspěchů vyrovnal trojici Novak Djokovič, Daniil Medveděv a Alexander Zverev. Víc turnajů v sezoně ovládl pouze Casper Ruud z Norska, jenž triumfoval pětkrát.

Liová má po triumfu na Tenerife první titul

Americká tenistka Ann Liová zdolala ve finále turnaje na Tenerife Kolumbijku Camilu Osoriovou 6:1, 6:4 a v 21 letech slaví první triumf na okruhu WTA. Ve světovém žebříčku si díky tomu vylepší osobní maximum a posune se na 48. místo.

Liová sice hned na úvod přišla o servis, ale následně vyhrála šest her v řadě. Také do druhé sady vstoupila ztraceným podáním, avšak znovu okamžitě srovnala a díky dalšímu brejku v pátém gamu se po hodině a čtvrt propracovala k prvnímu mečbolu, který proměnila.

Dcera čínských rodičů Liová na Tenerife ztratila jediný set, a to hned v prvním kole. Cestou k životnímu úspěchu nemusela vyřadit ani jednu nasazenou hráčku.

MOSKVA (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kontaveitová (9-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:4, 7:5
Muži (dotace 779 515 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karacev (2-Rus.) - Čilič (6-Chorv.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále:
Heliövaara, Middelkoop (Fin./Niz.) - Čačič, Brkič (4-Bos./Srb.) 7:5, 4:6, 11:9.
Tenerife (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Liová (USA) - Osoriová (Kol.) 6:1, 6:4.
ANTVERPY (tvrdý povrch, dotace 584 125 eur):
Dvouhra - finále:
Sinner (1-It.) - Schwartzman (2-Arg.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mahut, Martin (2-Fr.) - Rojer, Koolhof (3-Niz.) 6:0, 6:1.

Reklama

Související témata: