Hlavní obsah

Ruud - Kopřiva 6:3, 6:0Kopřivův snový debut na turnaji ATP v Gstaadu ukončil v semifinále Ruud

Aktualizováno

Vítězné tažení tenisty Víta Kopřivy na antukovém turnaji v Gstaadu skončilo v semifinále. Čtyřiadvacetiletý český hráč, který v hlavní soutěži na okruhu ATP startoval poprvé v kariéře, podlehl třetímu nasazenému Casperu Ruudovi z Norska 3:6, 0:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Ruud - KopřivaVideo: sntv

 
Článek

Kopřiva, který ve Švýcarsku postoupil z kvalifikace, takže absolvoval už šestý zápas, sehrál se čtrnáctým hráčem světa v úvodním setu vyrovnanou partii. Ve druhé sadě už ale na vítěze turnaje v Bastadu z minulého týdne nestačil. Zatímco Nor si dál s přehledem držel podání, Kopřiva o své pokaždé po maratonských gamech přišel.

"Zápas byl extrémně náročný. Začátek mi vyšel, ale šlo vidět, že Casper teď hraje v psychické pohodě. Nedaroval mi nic zadarmo. První set se určitě mohl vyvíjet jinak, ale bohužel to nedopadlo. Ve druhém setu mě zlomil a byl lepším hráčem, pohlídal si to," řekl Tenisovému světu Kopřiva.

Díky úspěchům v Gstaadu by se měl v pondělním žebříčku posunout z 249. místa ke dvoustovce. "Celkově jsem za tenhle turnaj hodně rád. Dodal mi nové zkušenosti a sebevědomí. A že jsem porazil hráče Top 10, je pocit k nezaplacení," připomněl skalp Kanaďana Denise Shapovalova ve druhém kole.

Ruud si po týdnu zahraje o celkově čtvrtý titul a už třetí letošní na antuce. Nedělní vítěz ze švédského Bastadu vyzve Francouze Huga Gastona.

"Je to komplexní tenista, údery hraje pod velkým liftem, hlavně forhend, takže se mu na antuce líbí a je na ní nejsilnější. Hodně toho vyběhal a dokázal se dobře ubránit i vyšším, pomalým balónem. A zreturnoval taky všechny servisy, takže proto je na antuce velmi silný, což letos dokazuje," ocenil Ruudovy kvality Kopřiva.

Gasquet si v Umagu po třech letech zahraje o titul

Pětatřicetiletý Francouz Richard Gasquet si na turnaji v Umagu zahraje po třech letech o titul na ATP Tour. Bývalý sedmý hráč světa na antuce v chorvatském letovisku porazil v maratonském semifinále 6:7, 6:3, 3:6 o třináct let mladšího Němce Daniela Altmaiera. Gasquetovým soupeřem v nedělním finále bude teprve osmnáctiletý Španěl Carlos Alcaraz, jenž se tak daleko dostal na elitním okruhu poprvé.

Čtvrtý nasazený Gasquet, jemuž aktuálně patří 59. místo v žebříčku, udolal německé překvapení turnaje za 3:12 hodiny. Altmaier v předchozím kole vyřadil turnajovou dvojku Dušana Lajoviče ze Srbska.

Gasquet hrál naposledy finále v červenci 2018 v Bastadu, měsíc předtím získal na trávě v Hertogenboschi dosud poslední 15. titul. Alcaraz, 73. hráč žebříčku, zdolal ve španělském semifinále nejvýše nasazeného Alberta Ramose 6:2 a 7:6. Ve finále turnaje ATP bude Alcaraz nejmladším tenistou od roku 2008, kdy hrál o titul v Delray Beach stejně starý Japonec Kei Nišikori.

GSTAAD (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - semifinále:
Ruud (3-Nor.) - Kopřiva (ČR) 6:3, 6:0
Gaston (Fr.) - Djere (7-Srb.) 3:6, 6:3, 6:3
GDYNĚ (antuka, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kozlovová (Ukr.) - Kawaová (Pol.) 5:7, 7:5, 6:1
Semifinále:
Kučová (SR) - Korpatschová (Něm.) 6:0, 6:3
Zanevská (Belg.) - Kozlovová 6:2, 4:6, 6:3
PALERMO (antuka, dotace 235 238 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Ruseová (Rum.) - Dodinová (6-Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:0), 6:1
Collinsová (1-USA) - Čang Šuaj (4-Čína) 6:4, 6:3
UMAG (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - semifinále:
Gasquet (4-Fr.) - Altmaier (Něm.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3
Alcaraz (7-Šp.) - Ramos (1-Šp.) 6:2, 7:6 (7:3)
Čtyřhra - finále:
Romboli, Vega (Braz./Šp.) - Čačič, Brkič (1-Srb./Bosna) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články