Hlavní obsah

Korda úžasným úderem nadchl Londýn. Frustrující a trapné, zoufá si soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký tenista českého původu Sebastian Korda se po měsících zdravotních patálií pomalu dostává do formy. Na trávě v Queen´s Clubu porazil v prvním kole domácího Dana Evanse 6:4, 7:5. V koncovce první sady se navíc blýskl parádním úderem, kterým si vysloužil uznalý potlesk londýnského publika.

Parádní úder Sebastiana Kordy v LondýněVideo: sntv

 
Článek

Korda se při svém servisu za stavu 5:4 a 15:30 dostal do svízelné situace, když ho po náběhu na síť soupeř přeloboval. Syn vítěze Australian Open z roku 1998 ale z nouze vytáhl neuvěřitelný úder, když zády k síti úderem mezi nohama, tzv tweenerem, zpoza základní čáry sám Evanse přeloboval.

Brit se jen bezmocně ohlédl, jak míček padá do kurtu a v předklonu vydýchával únavu a vztek z prohrané výměny.

Korda předváděl po celý zápas svůj typický pestrý celodvorcový tenis s při svém debutu v Queen´s Clubu postoupil do druhého kola. Zaznamenal tak druhé vítězství od svého dubnového návratu na kurty.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Brit Dan Evans (dále od sítě) a Sebastian Korda po zápase prvního kola v Londýně.

Svému soupeři připravil další frustrující porážku. Evans, 25. hráč světa, ani na domácí půdě nevybočil z řady svých neúspěchů. V pondělí si připsal už šestou porážku z posledních sedmi zápasů, což mu krátce před Wimbledonem rozhodně na pohodě nepřidává.

„S tolika porážkami je to pro mě stále těžší. Je to frustrující a trochu trapné. Nevím, co dělat dál. Strašně bych chtěl říct, jak se těším na další zápas, ale není to pravda," stěžoval si Evans, jenž nakupil mimo jiné sedm dvojchyb.

S Kordou tak prohrál stejně jako v předchozím jediném vzájemném duelu na předloňském Wimbledonu. „Teď ale narozdíl od tehdejšího (Korda) nehrál nijak dobře. Dělal spoustu chyb, jenže já jsem jich dělal ještě víc," dodal Brit.

Reklama

Související témata: