Hlavní obsah

Krejčíková a Siniaková mají jistou účast na Turnaji mistryň

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají ve čtyřhře jistou účast na Turnaji mistryň. Čerstvé vítězky US Open budou na přelomu října a listopadu v texaském Fort Worth obhajovat loňský titul z mexické Guadalajary. Oznámila to ženská organizace WTA.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se radují z titulu na US Open

Článek

"Jsme nadšené, že budeme znovu hrát na Turnaji mistryň," citoval web WTA Siniakovou, jež vede světový deblový žebříček před svou parťačkou. "Těšíme se na Fort Worth v Texasu a doufáme, že obhájíme titul," dodala Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou v neděli poprvé triumfovaly na US Open a zkompletovaly kariérní Grand Slam. Šestadvacetileté Češky, které spolu na WTA Tour hrály poprvé v roce 2014, letos získaly tři tituly a všechny grandslamové: před New Yorkem vyhrály na Australian Open a ve Wimbledonu.

Na finálovém turnaji WTA Tour se Krejčíková se Siniakovou představí počtvrté za sebou. Loni Turnaj mistryň ovládly jako první český pár v historii a pozvedly trofej nesoucí jméno české tenisové legendy Martiny Navrátilové. Titul mohou obhájit jako sedmá dvojice v historii.

WTA zároveň potvrdila, že ve dvouhře se na Turnaj mistryň jako první kvalifikovaly obě finalistky US Open: vítězka Iga Šwiateková z Polska a Tunisanka Uns Džábirová.

Další české tenistky mají k účasti na turnaji pro nejlepších osm singlistek a osm párů letošího roku daleko. Nejlepší Češka ve dvouhře Petra Kvitová je v žebříčku sezony patnáctá, Lucie Hradecká je spolu s Indkou Saniou Mirzaovou na jedenácté pozici.

Ve Fort Worth se bude hrát od 31. října do 7. listopadu. Město v Texasu zaskočilo za plánovaný Šen-čen poté, co WTA kvůli nevyjasněné aféře kolem bývalé světové deblové jedničky Pcheng Šuaj pozastavila konání jakýchkoliv akcí na území Číny.

Reklama